Marmara Denizi’nde tehlikeli durum: Çevresel felaket kapıda durum kritik!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, “Müsilaj riski, Marmara Denizi’nin başının üstünde kılıç gibi sallanmaya devam edecek. Bu tehlikenin tekrarı kesin.” dedi. Müsilajın, ekolojik bir felaket olduğunu söyleyen Sarı, “Bu kirlilik devam ederse, ekosistemine ömür biçemeyeceğimiz Marmara Denizi, her gün, biraz daha bozulacak. Biraz daha Marmara Denizi’nden yararlanamaz hale geleceğiz. Balıklar azalacak.” ifadelerini kullandı.

Marmara Denizi’nde tehlikeli durum: Çevresel felaket kapıda durum kritik!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi’ndeki kirliliğin alarm verici boyutlara ulaştığını belirtti. Sarı, Marmara Denizi’nde yaşanan kirlilik sorununa dikkat çekerek, çözüm için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

MARMARA EYLEM PLANI VE KİRLİLİK AZALTMA ÇABALARI

Prof. Dr. Mustafa Sarı, 2021 yılında meydana gelen müsilaj felaketi sonrasında 22 maddeden oluşan Marmara Eylem Planı’nın hazırlandığını ve uygulanmaya başlandığını hatırlattı. Sarı, bu planın Marmara Denizi’ndeki kirliliği azaltmaya yönelik olduğunu belirtti ve deniz suyunun temizlenmesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söyledi.

MARMARA DENİZİ’NİN GELECEĞİ TEHLİKEDE

Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi çevresindeki nüfus yoğunluğunun ve sanayileşmenin denizi olumsuz etkilediğini ifade etti. Sarı, Marmara Denizi’nin kirlenmesinin devam etmesi halinde ekosistemin ciddi şekilde zarar göreceğini ve balık türlerinin yok olma riski ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Denizin temizlenmesi için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

BALIK TÜRLERİNDE AZALMA GÖZLENİYOR

Prof. Dr. Mustafa Sarı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yürütülen ‘Marmara Projesi’ kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda, Marmara Denizi’ndeki balık türlerinde ciddi bir azalma tespit edildiğini belirtti. Müsilajın deniz ekosistemini olumsuz etkilediğini ve balık bolluğunun azaldığını ifade eden Sarı, durumun endişe verici olduğunu dile getirdi.

 

KAYNAK: AA / DHA

 

İlgili Mesajlar

Altının kilogram fiyatı gün sonunda yüzde 2,3 arttı

thabergrubu@gmail.com

Erzurum’da sel felaketi! Yağışlar tarımı vurdu, çiftçiler zarar gördü

thabergrubu@gmail.com

Ticaret Bakanı Bolat, G7 Toplantısı’nda Türkiye’nin perspektiflerini paylaştı

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku