Memur ve emeklinin gözü bu tarihte: Zam oranları yüzde 26’yı bulabilir!

Milyonlarca memur ve emeklinin maaş zammı, 3 Temmuz’da açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte netleşecek. Beklentiler, memur ve emekli maaşlarında yüzde 20 ila 26 arasında artış olacağı yönünde.

Memur ve emeklinin gözü bu tarihte: Zam oranları yüzde 26’yı bulabilir!

Memur ve emeklilerin maaşlarına yansıyacak zam oranı, 3 Temmuz Çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklayacağı haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte netlik kazanacak. Toplu sözleşme ve enflasyon verilerine dayalı olarak belirlenen maaş zammı oranları, merakla bekleniyor.

5 AYLIK ENFLASYON VERİLERİ VE İLK ZAM ORANLARI

Mayıs ayında enflasyon yüzde 3,37 olarak gerçekleşmişti. Bu veriler ışığında, emekli ve memurların 5 aylık enflasyona göre zam oranı yüzde 17,38 olarak kesinleşti. 3 Temmuz’da açıklanacak haziran ayı verileri bu oranı güncelleyecek.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİ İÇİN TÜFE BELİRLEYİCİ

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zamları, TÜFE’ye göre belirleniyor. 5 aylık verilere göre bu emeklilerin zam oranı yüzde 22,72 olarak hesaplandı. Haziran ayı enflasyonu, bu oranı da güncelleyecek.

UZMAN GÖRÜŞÜ: YÜZDE 20-26 ARASINDA ZAM BEKLENTİSİ

TRT Haber’de konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, şunları söyledi:

“Memur ve memur emeklisinin maaş artışı, toplu sözleşme ile enflasyon farkı göz önünde bulundurulduğunda, haziran enflasyon verisinin de eklenmesiyle yüzde 20 ila 21 arasında olması beklenmektedir. SSK ve Bağkur emeklileri için ise 6 aylık enflasyon beklentisi ve Merkez Bankası’nın anketlerine göre zam oranının yüzde 25 ila 26 civarında olacağı tahmin edilmektedir.”

İlgili Mesajlar

Türk dünyası bir değerini kaybetti: Erdoğan Aslıyüce vefat etti

thabergrubu@gmail.com

Azerbaycan yeniden Aliyev dedi

thabergrubu@gmail.com

Arda Güler, Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihine geçti

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku