Sıcaklıklar tavan yapacak: Mevsim normallerinin 10 derece üstünde!

Yeni haftada sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Ege, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun batısında sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak.

Sıcaklıklar tavan yapacak: Mevsim normallerinin 10 derece üstünde!

Yaz mevsimiyle birlikte Türkiye, sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde özellikle Ege, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun batısında sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak.

BAZI BÖLGELERDE YAZ YAĞMURLARI GÖRÜLECEK

Yurdun büyük bir kesiminde yağış beklenmiyor. Ancak bazı bölgelerde kısa süreli yaz yağmurları etkili olacak. Pazartesi günü Osmaniye, Kars, Hakkari, Ağrı, Van ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde yağış beklenirken, salı günü ise Adana, Rize, Ağrı, Van, Hakkari, Trabzon ve Artvin’in kıyı kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR’DE YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Ankara, İstanbul ve İzmir’de önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklenmiyor. Başkentte hava sıcaklığı pazartesi ve salı günleri 37 derece, çarşamba günü ise 34 derece olacak. İstanbul’da sıcaklık 30 ila 32 derece arasında seyredecek. İzmir’de ise önümüzdeki üç gün boyunca sıcaklık 35 ila 37 derece arasında olacak.

 

KAYNAK: TRT Haber

 

İlgili Mesajlar

MSB’de basın bilgilendirme toplantısı: İşte öne çıkan başlıklar

thabergrubu@gmail.com

Duyurular art arda geldi! Denize girişler yasaklandı

thabergrubu@gmail.com

Macaristan’dan doğalgaz mesajı: “Türkiye en güvenilir ortağımızdır”

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku