MEB, 2024-2025 eğitim yılında öğrenci kayıtlarını adrese göre yapacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları adrese dayalı olarak yapıldı.

MEB, 2024-2025 eğitim yılında öğrenci kayıtlarını adrese göre yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilk ve ortaokula başlayacak öğrencilerin okul kayıtlarının, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-Okul sisteminden tamamlandığı belirtildi.

OKUL ŞUBE VE SINIFLARI AĞUSTOS AYINDA BELİRLENECEK

İlkokul 1. sınıflarda şube ve sınıf öğretmeninin belirlenmesiyle 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin şubelerinin belirlenmesi ise Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne bağlı olarak ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek.

VELİLER İNTERNET ÜZERİNDEN OKUL BİLGİLERİNİ ÖĞRENEBİLECEK

Veliler, e-Devlet kapısı sisteminden ‘İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama’ (e-Kayıt) hizmet başlığından çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

1.8 milyon emekliyi ilgilendiriyor… En düşük emekli maaşına zam kararı!

thabergrubu@gmail.com

Hulusi Akar’dan çarpıcı açıklama: “3. Dünya Savaşı riski her zaman var.”

thabergrubu@gmail.com

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Kenan Işık’a taziye mesajı

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku