Yüzde 25’lik zam sınırı kalktı! Kira artışlarında yeni dönem

Yüzde 25 zam sınırının sona ermesiyle birlikte, kira artışları 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirlenecek. Gözler, 3 Temmuz’da açıklanacak haziran enflasyon verilerinde.

Yüzde 25’lik zam sınırı kalktı! Kira artışlarında yeni dönem

Türkiye’de enflasyona karşı kira fiyatlarını kontrol altına almak için uygulanan yüzde 25’lik zam sınırı 1 Temmuz 2024 itibarıyla sona erdi. Yüzde 25’lik zam sınırının kalkmasıyla kira artışları, 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ortalamasına göre belirlenecek.

YENİ KİRA ARTIŞ ORANI NASIL BELİRLENECEK?

Yeni dönemde kira artış oranları, 12 aylık TÜFE ortalaması temel alınarak belirlenecek. Mayıs ayı enflasyon verilerine göre, 12 aylık ortalama enflasyon yüzde 62.51 seviyesindeydi. Bu oran, temmuz ayındaki kira artışları için üst sınır olacak. Ancak, yüzde 25 artış sınırı 1 Temmuz 2024 tarihinden önce yenilenen kira sözleşmeleri için hala geçerli olacak.

İŞ YERİ KİRALARI DA TÜFE’YE GÖRE ARTACAK

İş yeri kiralarında da benzer bir uygulama olacak. Mevcut TÜFE ortalaması kadar artış yapılacak. Bu durum, işletme sahiplerinin de kira maliyetlerini yakından takip etmesi gerektiği anlamına geliyor.

ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Temmuz ayı kira artış oranı, haziran ayı enflasyon verileriyle netleşecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 10.00’da haziran ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Bu veriler, yeni kira artış oranlarının belirlenmesinde kritik rol oynayacak.

TEMMUZ’DA Kİ̇RA ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Gözler, enflasyon rakamlarına çevrilmiş durumda. Açıklanacak verilerle birlikte, temmuz ayındaki kira zam oranları da kesinleşmiş olacak.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

ATM’lerde güvenlik devrimi: Şüpheli işlemlere karşı kart yutma özelliği geliyor

thabergrubu@gmail.com

MSB’den ‘Kilit kapanıyor’ mesajı

thabergrubu@gmail.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AK Parti programına yapılan silahlı saldırıyla ilgili açıklama

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku