İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriyelilere yönelik eylemlere katılan 474 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’deki olay sonrası ülke genelinde Suriyelilere yönelik provokatif eylemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Eylemler sonrası 474 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriyelilere yönelik eylemlere katılan 474 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’de meydana gelen cinsel istismar olayı sonrasında ülke genelinde bazı şehirlerde Suriyelilere yönelik provokatif eylemler yapıldığını açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yasa dışı yollara başvurularak gerçekleştirilen bu eylemler sonrası 474 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

285 KİŞİNİN ADLİ KAYDI VAR

Gözaltına alınan şahıslardan 285’inin çeşitli suçlardan adli kaydının bulunduğunu ifade eden Bakan Yerlikaya, bu suçların arasında göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit, hakaret ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçların yer aldığını belirtti.

PROVOKASYONLARA GELMEYELİM

Bakan Yerlikaya, vatandaşlara itidal çağrısında bulunarak, “Provokasyonlara gelmeyelim. İtidalli davranalım. Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim. Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir.” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

MHP Lideri Bahçeli’den UEFA’nın verdiği skandal cezaya sert tepki: Dünya futboluna kara bir leke sürülmüştür

thabergrubu@gmail.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ceza Merih’in şahsına değil, Türk milletine dönük verilmiştir

thabergrubu@gmail.com

5 soruda Reisi sonrası İran

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku