Tarladan sofraya güvenilir gıda için karekod uygulaması başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin gıda işletmelerinin denetim durumunu takip edebileceği karekod uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama ile tüketiciler, işletmelerin denetim bilgilerine “Tarım Cebimde” uygulaması üzerinden ulaşabilecek.

Tarladan sofraya güvenilir gıda için karekod uygulaması başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini artırmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması” adıyla hayata geçirilen bu sistem, tüketicilerin gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmelerini sağlayacak.

UYGULAMA NASIL ÇALIŞIYOR?

Gıda işletmeleri, Bakanlığın hazırladığı karekod içeren görseli gönüllü olarak indirip iş yerlerinde sergileyebilecek. Tüketiciler ise mobil cihazlarına indirdikleri “Tarım Cebimde” uygulaması ile bu karekodu taratarak işletmenin denetim bilgilerine ulaşabilecek.

İŞLETMELER İÇİN ADIM ADIM KAREKOD OLUŞTURMA

İşletmeler, https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden “İşletme Karekod Oluşturma” linkine tıklayarak gerekli bilgileri girip karekod içeren belgelerini oluşturabilecekler. Bu belgeler daha sonra tüketicilerin görebileceği yerlerde sergilenecek.

TÜKETİCİLER İÇİN KOLAY ERİŞİM

Tüketiciler, “Tarım Cebimde” uygulamasının “Gıda Kontrol” menüsündeki “İşletme Denetim Sorgulama” kısmına tıklayarak, işletmenin karekodunu taratıp denetim bilgilerine erişebilecekler. Bu sayede, işletmenin ünvanı, adresi, kayıt/onay numarası ve son denetim tarihi gibi bilgilere kolayca ulaşabilecekler.

HEDEF: GÜVENİLİR GIDA VE ŞEFFAF DENETİM

Bu uygulama ile Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmasını ve bakanlığın gerçekleştirdiği resmi kontrollerin görünürlüğünün artırılmasını hedefliyor. Karekod uygulaması, gıda güvenliği konusunda şeffaflığı ve tüketici güvenini artırmayı amaçlıyor.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Gazze’de şehit sayısı 36 bin 50’ye çıktı

thabergrubu@gmail.com

Fed, 2024 stres testi senaryolarını yayımladı

thabergrubu@gmail.com

YÖK’ten yeni karar: İkinci öğretim programları kapatıldı

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku