Adalet Bakanı Tunç: En çok adli sicil belgesi alınan dil İngilizce oldu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bu yıl 1 Ocak’tan 24 Haziran 2024’e kadar geçen süre boyunca 43 yabancı dilde, 366 bin 622 adli sicil belgesi verildi. En çok adli sicil belgesi alınan yabancı dil 174 bin 332 ile İngilizce oldu” bilgisini paylaştı.

Adalet Bakanı Tunç: En çok adli sicil belgesi alınan dil İngilizce oldu

Adalet Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Yeni Adli Sicil Bilgi Sistemi, Bakan Yılmaz Tunç’a göre, vatandaşların yurt dışı işlemlerini hızlı ve rahat bir şekilde yürütebilmelerine olanak tanıyor.

43 FARKLI DİL SEÇENEĞİ SUNULUYOR

Bakan Tunç’un açıklamasına göre, Yeni Adli Sicil Bilgi Sistemi sayesinde sabıka kayıtları şu anda 43 farklı yabancı dilde alınabiliyor. İlk aşamada İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca gibi dillerde hizmet verilmeye başlanmıştı.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN DİL İNGİLİZCE

Verilen bilgilere göre, 1 Ocak’tan 24 Haziran 2024’e kadar toplamda 366 bin 622 adli sicil belgesinin verildiği belirtiliyor. Bu belgelerin 174 bin 332’si İngilizce olarak talep edilmiş. Almanca ve Fransızca da diğer sık tercih edilen diller arasında yer alıyor.

YENİ EKLENEN DİLLER ARASINDA DARİCE, FARSÇA VE URDUCA VAR

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan güncellemeyle, Yeni Adli Sicil Bilgi Sistemine son olarak Darice, Farsça ve Urduca dilleri eklenmişti. Bu dillerle birlikte artık daha geniş bir dil seçeneği sunuluyor.

ÇOK SAYIDA DİL SEÇENEĞİ SUNULUYOR

Şu anda Yeni Adli Sicil Bilgi Sistemi üzerinden İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Felemenkçe, Danca, Portekizce, Korece, Japonca, Çince gibi toplamda 43 farklı dilde adli sicil belgesi alınabiliyor.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye finansman sözü!

thabergrubu@gmail.com

Kripto varlık düzenlemesi komisyonda kabul edildi

thabergrubu@gmail.com

Tüketicinin Korunmasına ilişkin kanun teklifi TBMM’ye sunuldu

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku