3 yaşından beri mücadele ediyordu! Kelebek hastalığı hayattan kopardı

Eskişehir’de ‘Kelebek Hastalığı’ olarak bilinen Epidermolysis Bullosa hastası Mert Akbaba, 13 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

3 yaşından beri mücadele ediyordu! Kelebek hastalığı hayattan kopardı

Eskişehir’de Bülent ve Sümeyra Akbaba çiftinin iki çocuğundan biri olan 13 yaşındaki Mert Akbaba, halk arasında ‘Kelebek Hastalığı’ olarak bilinen Epidermolysis Bullosa (EB) hastalığıyla uzun süre mücadele etti. Mert, tedavi gördüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybetti.

HASTALIĞIN ZORLU YILLARI

Mert Akbaba’ya, 3 yaşında nadir görülen ve derinin son derece hassas olmasına yol açan genetik bir hastalık olan Epidermolysis Bullosa teşhisi kondu. Bu hastalık, Mert’in yaşamını olumsuz etkiledi; vücudunda sürekli açık yaralar oluştu ve bu nedenle çoğu zaman sargı bezleriyle gezmek zorunda kaldı. Ayrıca, hastalığı nedeniyle fiziksel gelişimi yaşıtlarına göre oldukça yavaşladı.

HASTANEDE SON AYLAR

Ortaokul 7’nci sınıf öğrencisi olan Mert Akbaba, durumunun kötüleşmesi üzerine 2 ay önce ailesi tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürüldü ve yoğun bakım ünitesine alındı. Mert’in tedavi süreci devam ederken, maalesef dün hayatını kaybetti.

MERT İÇİN SON VEDA

Mert Akbaba için Odunpazarı ilçesindeki Alaaddin Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye Akbaba ailesinin yakınları, Mert’in öğretmenleri ve arkadaşları katıldı. Mert, cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

KELEBEK HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİ

Bilimsel verilere göre, ‘Kelebek Hastalığı’ olarak bilinen Epidermolysis Bullosa, 1 milyon yeni doğanda 50 kişide görülüyor. Türkiye’de ise yaklaşık 2 bin kadar Epidermolysis Bullosa hastası bulunuyor. Bu hastalık, ciltteki tabakaların birbirine bağlanmasını sağlayan proteinlerin eksikliği veya işlev bozukluğu nedeniyle derinin hassas ve kolayca zarar görmesine yol açıyor.

 

KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Bakan Şimşek: “Enflasyon düşüşü yakında daha belirgin olacak”

thabergrubu@gmail.com

Vergi dedektifleri iş başında

thabergrubu@gmail.com

Tarladan sofraya güvenilir gıda için karekod uygulaması başladı

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku