Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı Pezeşkiyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Türkiye ve İran arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konuları ele aldı. Görüşme, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak nitelendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı Pezeşkiyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ve İran ilişkilerinin öneminin altını çizen Erdoğan, karşılıklı iş birliği ve dayanışmanın devam etmesi gerektiğini vurguladı.

İKİLİ İLİŞKİLERİN GELECEĞİ HAKKINDA İFADELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’a, iki ülke arasındaki ilişkilerin köklü tarihe dayandığını ve bu ilişkilerin yeni dönemde de güçlenerek devam edeceğine olan inancını dile getirdi. Karşılıklı anlayış ve iş birliğinin her alanda artarak devam etmesi gerektiğini belirtti.

TEBRİK VE BAŞARI DİLEKLERİ

İran Cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan’ı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni görevinde başarılar dileyerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenerek ilerlemesi için çaba harcanması gerektiğini ifade etti. İki lider arasındaki diyaloğun ve iş birliğinin daha da artması gerektiğini belirtti.

 

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Türkiye’nin enerjideki rolü büyük!

thabergrubu@gmail.com

MHP’li Osmanağaoğlu: Pınarbaşı yeniden 3 hilal ile geleceğe yürümekte kararlı

thabergrubu@gmail.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 gün!

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku