Rusya, Kiev’i vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılarla en az 20 kişi hayatını kaybederken 50 kişi de yaralandı. Füzelerin hedefinde Okhmatdyt Çocuk Hastanesi de vardı. Ukrayna İçişleri Bakanı Klymenko: “Bu terörün cevabı olacak.” açıklamasında bulundu.

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği saldırılar, Kiev’de büyük yıkıma neden oldu. Şehirde 40’tan fazla füzenin isabet ettiği çeşitli noktalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 20’ye yükseldi, yaralı sayısı ise 50’ye ulaştı.

ÇOCUK HASTANESİ DE HEDEFTE

Füzelerin hedef aldığı yerler arasında, Kiev’in önemli sağlık merkezlerinden biri olan Okhmatdyt Çocuk Hastanesi de bulunuyordu. Hastane çevresinde büyük yıkım yaşanırken, hastalar ve sağlık çalışanları büyük tehlike atlattı.

UKRAYNA İÇİŞLERİ BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko, saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini belirtti. Klymenko, “Bugün ülke korkuyu değil, daha fazla öfkeyi ve nefreti hissetti. Sivillere ve çocuklara yönelik terörün de cevabı olacak” dedi.

 

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

 

İlgili Mesajlar

TBMM Başkanvekili Bozdağ: “Ülkemizin dört bir yanında bu eser siyaseti sürüyor”

NATO Genelkurmay Başkanları bir araya geldi

thabergrubu@gmail.com

Bakan Ersoy açıkladı: Türkiye’ye iade edilecek

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku