Bakan Şimşek’ten müjdeli haber: Enflasyonla mücadele ve gelir dağılımını artırma yolunda adımlar atılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işsizlik oranlarındaki olumlu gelişmelere vurgu yaparak istihdamdaki artışın önemini vurguladı. Şimşek, enflasyonun azaltılması ve gelir dağılımının düzeltilmesi konularında kararlı olduklarını açıkladı.

Bakan Şimşek’ten müjdeli haber: Enflasyonla mücadele ve gelir dağılımını artırma yolunda adımlar atılacak

Bakan Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı işsizlik verilerine ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Şimşek, “İşgücü piyasasındaki olumlu seyir sürüyor. Mevsimsel düzeltilmiş verilere göre; istihdam mayıs ayında 273 bin kişi arttı, son 12 aylık artış ise 1,3 milyona ulaştı. ⁠İşgücüne katılım oranı yüzde 54,5 ile tarihi yüksek seviyeye çıktı. ⁠İşsizlik oranı 2012 yılı Kasım ayından sonraki en düşük seviye olan yüzde 8,4’e geriledi. Programımızın nihai amacı sürdürülebilir yüksek ve kapsayıcı büyüme ile kalıcı refah artışıdır. Kararlılıkla uyguladığımız programla enflasyonu düşüreceğiz ve gelir dağılımını iyileştireceğiz” ifadelerini kullandı.

İlgili Mesajlar

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu açıldı! 31 Mart’a kadar ücretsiz olacak

Kremlin paylaştı: Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana’da neler konuşacak?

thabergrubu@gmail.com

Akaryakıtta usulsüzlüğü bitirecek sistem 2025’te zorunlu olacak

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku