Emekli maaşlarına zam için toplantı kararı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz liderliğinde gerçekleşecek toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli maaşına yapılacak zam konusunu ele alacak.

Emekli maaşlarına zam için toplantı kararı

Yaklaşık 4 milyon emekli, en düşük maaşlara yapılacak zam düzenlemesini merakla bekliyor. Son 6 aylık enflasyon oranının %24,73 olması, emekli maaşlarında artışa neden oldu.

ENFLASYON ZAMMI VE KÖK AYLIKLAR

Enflasyon zammı kök aylıklara uygulanıyor. Kök aylığı 7 bin 710 lira ve altında olanların maaşı, bu zamma rağmen en düşük aylığın altında kaldı.

AK PARTİ’NİN ZAM ÇALIŞMALARI

TRT Haber’in haberine göre; AK Parti, emekli maaşlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. En düşük emekli maaşının artırılması için yeni bir toplantı yapılacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki bu toplantı, bu akşam ya da yarın gerçekleştirilecek.

Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş katılacak. Bu toplantıda, en düşük emekli maaşına yapılacak zam oranı ve düzenlemeler kararlaştırılacak.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Nuseyrat Mülteci Kampı’na saldırısını lanetledi

thabergrubu@gmail.com

Bağcılarda vahşet! Cesedi poşetlere sarıp 10 gün aynı evde yaşadılar

thabergrubu@gmail.com

‘Mavi Vatan’ın güvenliği için yenilikçi teknolojiler devreye alınıyor

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku