Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomi mesajı: Fiyat balonu sönüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Fiyat balonu yavaş yavaş sönüyor. Sabır ve kararlılıkla yol haritamızı uygulamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomi mesajı: Fiyat balonu sönüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde aşure dağıtacaklarını belirtti. Erdoğan,  “Bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde canları misafir edeceğiz. Karbela katliamı üzerinden bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Cem evlerinin inşaasına kadar geniş bir yelpazede pek çok hizmeti devletimiz üstleniyor. Aşure Günü bütün milletimiz için barışa ve kardeşliğe vesile olsun” dedi.

DIŞ SİYASETTE YOĞUN ZİYARET TRAFİĞİ

Dış siyasetteki ziyaret trafiğine de değindi. Astana’da gerçekleştirilen kritik temasların hayırlı neticeler doğuracağını belirten Erdoğan, “Dış siyasette oldukça yoğun bir ziyaret trafiğimiz oldu. Astana’da ülkemiz ve milletimiz açısından çok hayırlı neticeler doğuracak kritik temaslar gerçekleştirdik. Sayın Putin ve Sayın Şi ile yaptığımız görüşmeler oldukça verimliydi. Çin ile imzaladığımız 1 milyar doları aşan yatırım sözleşmesi karşılıklı irademizin en güzel örneğidir. Ülkemiz ekonominise katma değer sağlayacak her türlü yatırıma kapımız sonuna kadar açıktır. Ciddi yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

SPOR VE ULUSLARARASI İLİŞKİLERDEKİ GELİŞMELER

Erdoğan, milli futbol takımımızın Hollanda maçındaki performansını övdü ve Paris 2024 Olimpiyatlarına katılacak sporcularımıza başarılar diledi. Ayrıca Erdoğan, “Hollanda ile oynadıkları maçta millileri yalnız bırakmamak için Suşa’ya Cumhurbaşkanı Yardımcımız katılım gösterdi. UEFA’nın Merih Demiral için acele aldığı karar ile kendilerine zarar vermiştir. Milli takımımız maç boyunca izleyenlere keyif veren bir performans sergiledi. Maalesef  yarı final şansımızı kaçırdık. Buradan bir kez daha bize bu gururu yaşatan Millilerimizi tebrik ediyoruz. Sporda bir diğer imtihan Paris 2024 Olimpiyatlarıdır.  Paris Olimpiyatlarında yarışacak sporcularımıza şimdiden üstün başarılar diliyorum” dedi.

DOSTLARIMIZIN SAYISINI ÇOĞALTMAYA ÖNEM VERİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış siyasette yeni ittifaklar kurmanın Türkiye için önemli olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin hem Batı ile hem de diğer bölgelerle ilişkilerini geliştirmeye devam edeceğini ifade etti. Erdoğan bu konuda şu şekilde konuştu:

“NATO Liderler Zirvesi, Türkiye’nin NATO içindeki rolünü tekrar teyit etmiştir. Savunma Sanayi ve terörle mücadele konusunda müttefiklerimizden beklentilerimizi ifade ettik. Her iki başlıkta da hala arzu ettiğimiz iş birliğinin çok uzağındayız. DEAŞ ile mücadele kisvesi altında PKK’nın Suriye koluna gönderilen silahları saymıyorum bile. Bunların NATO’nun taşıcıyı kolonu olan ruh ile bağdaşmadığı açıktır. 7 Ekimden bu yana Gazze’deki kardeşlerimizin maruz bırakıldığı katliamı gündeme getirdik. İsrail’in durdurulması sadece bölge değil insanlık için önemli.  Uluslarası Adalet Divanı’na müdahil olma kararımız bir diğeriydi. Filistin’de kalıcı barış tesis edilene kadar, kararlı duruşumuzu zirvede açık açık vurguladık. İsrail’in katliam, işgal politikası devam ettikçe, biz de bu ülke ile ilgili tutumumuzu değiştirmeyiz. Filistin halkının direniş azmini kıramadılar. Filistinli kardeşlerimiz topraklarını kahramanca savunmaya devam ediyor. Tüm dünyaya vatanperverlik dersi veren Filistinli kardeşlerimizi selamlıyorum. Kandan gözyaşından ve işgalden beslenen zalimler rahatsız olsa da biz Filistin’in yanında dimdik duruyoruz. Garantörlük dahil tüm rolleri üstlenmeye hazır olduğumuzu tekrar ifade ediyorum. Türkiye tek bir bloğa sıkıştırılamayacak bir ülkedir. Bizim için Batı ile ilişkiler ne kadar önemliyse, diğer bölgelerle iş birliğini geliştirmemiz de aynı derece önemlidir. Biz ne batı için doğuya sırtımızı döneriz, ne de doğu için batıya sırtımızı döneriz.

Dostlarımızın sayısını çoğaltmaya büyük önem veriyoruz. Dış siyasette yeni denklemler kurmamız Türkiye için tercih değil ihtiyaçtır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin dış siyasette yeni denklemler kurmasının bir tercih değil, ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, dostlarının sayısını artırmaya büyük önem verdiklerini belirtti. Erdoğan, küresel siyasetin istikrara kavuşamamasının çözüm yollarını tıkadığını ifade ederek, ABD eski Başkanı Trump’a yönelik suikast girişimini kınadı ve Trump’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

TÜRKSAT 6A UYDUSU

Erdoğan, Türkiye’nin uydu teknolojisinde kaydettiği ilerlemeye değinerek, TÜRKSAT 6A uydusunun 23 Temmuz’da test yörüngesine ulaşacağını açıkladı. Türkiye’nin uydu üreten ilk 11 ülke arasına girdiğini belirten Erdoğan, bu yeni uydunun dışa bağımlılığın azaltılması yönünde önemli bir kilometre taşı olacağını söyledi ve emeği geçen tüm kurumları tebrik etti.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ YENİDEN İNŞA SÜRECİ

6 Şubat’ta yaşanan depremin yıktığı şehirlerin dev bir şantiye alanına dönüştüğünü belirten Erdoğan, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edilmesinin planlandığını ve 2025’te evine girmeyen hiçbir depremzede kalmayacağını söyledi. Erdoğan, afetzedelerin her zaman yanında olacaklarını vurguladı ve “Depremin yıktığı şehirleri ayağa kaldırmadan gönlümüz rahat etmeyecektir” dedi.

ELEŞTİRİLER VE SORUMLULUKLAR

Erdoğan, muhalefetin millete verdiği sözleri tutmak yerine sürekli miting yaparak kendi beceriksizliklerini örtmeye çalıştığını eleştirdi. Beşiktaş ve İzmir Konak’ta yaşanan yangınlarda hayatını kaybedenlerin sorumlularının özür dilemediğini ve hiçbir sorumluluk kabul etmediğini belirtti. Erdoğan, ihmali olanların hukuk önünde hesap vermesi için gereken her şeyi yapacaklarını ifade etti.

EKONOMİK GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin enflasyonla mücadelede kararlılıkla yol aldığını belirterek, enflasyonun düşmeye başladığını ve yıl sonunda istenen seviyelere indirileceğini söyledi. Fiyat balonunun yavaş yavaş söndüğünü ve iş gücü verilerinin iyi geldiğini belirten Erdoğan, işsizlik oranının yüzde 8,4 seviyesine gerilediğini ve cari açıkta iyileşmenin devam ettiğini açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) brüt rezervlerinin 148 milyar doların üzerine çıktığını belirtti.

REFAH ARTIŞI VE MALİ KAYNAKLARIN KULLANIMI

Erdoğan, Türkiye’nin mali kaynaklarının millet için kullanılmasını sağlayarak, vatandaşların refahını artırmayı hedeflediklerini söyledi. “Sokağa çarşıya pazara kulak kapayan bir hükümet olmadık. İnsanımızı enflasyona ezdirmedik. Aynı hassasiyet ile hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

ABD’de felaket… Francis Scott Key Köprüsü gemi çarpması sonucu çöktü: Araçlar suya düştü

thabergrubu@gmail.com

Yeni vergi paketi TBMM’de

thabergrubu@gmail.com

Kripto para düzenlemesi TBMM’ye sunuldu

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku