En düşük emekli maaşı açıklandı

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılacağını duyurdu. Ek zam maddesi, vergi düzenlemesiyle birlikte Meclis’e sunuldu.

En düşük emekli maaşı açıklandı

AK Parti Meclis Grubu Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltileceğini açıkladı. Bu düzenleme, vergi düzenlemesiyle birlikte Meclis’e sunuldu.

EK ZAM DETAYLARI

10 bin liranın altında maaş alan emeklilere yapılacak zam netleşti. Yeni düzenleme ile 3 milyon 700 bin kişinin maaşı 12 bin 500 liraya tamamlanacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12.500 TL

Milyonların beklediği en düşük emekli maaşı zam düzenlemesine ilişkin AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, açıklamalarda bulundu. Güler, “En düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL’ye çıkarıyoruz” dedi. Seyyanen zammın söz konusu olmadığını belirten Güler, “Seyyanen değil. Sadece 10 bin TL’nin altında emekli maaşı alan emeklilerimizin maaşlarının 12 bin 500 TL’ye tamamlanmasıdır” diye konuştu.

TEMMUZ ZAMMI

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 17 Temmuz’dan itibaren ödenmeye başlanan maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam almıştı. Bu zam kök maaşlara yansıtılmıştı.

HAZİNE DESTEĞİ

Kök maaşlardan ortaya çıkan fark, Hazine desteğiyle tamamlanacak. Bu sayede emeklilerin maaşları 12 bin 500 TL’ye yükseltilmiş olacak.

KAYNAK: Haber Merkezi

İlgili Mesajlar

Gazze’de şehit sayısı 36 bin 50’ye çıktı

thabergrubu@gmail.com

Borsa, haftalık kapanışta yeni bir rekor kırdı

thabergrubu@gmail.com

Bakan Işıkhan: Öncelikli hedefimiz; madencilerimize, kardeşlerimize ulaşmak

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku