İsrail’den Gazze’de yine sivilleri vurdu: 17 ölü, 26 yaralı

İsrail ordusunun Gazze’nin Han Yunus kentindeki El-Mevasi bölgesine düzenlediği hava saldırısında 17 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Daha önce güvenli bölge ilan edilen bölgeye yapılan saldırıda, yerinden edilmiş Filistinliler hedef alındı.

İsrail’den Gazze’de yine sivilleri vurdu: 17 ölü, 26 yaralı

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin El-Mevasi bölgesine düzenlenen İsrail hava saldırısında ilk belirlemelere göre 17 kişi öldü, 26 kişi yaralandı. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, saldırının daha önce “güvenli bölge” ilan edilen bir alanda gerçekleştiğini belirtti.

YERİNDEN EDİLMİŞ FİLİSTİNLİLER HEDEF ALINDI

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, İsrail ordusunun, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı El-Mevasi bölgesini hedef aldığı bildirildi. Görgü tanıkları, saldırının El-Attar Caddesi üzerinde yoğunlaştığını ve sivil savunma ekiplerinin ölü ve yaralıları enkaz altından çıkarmaya çalıştığını aktardı.

Gazze

ÖNCEKİ SALDIRILAR

İsrail ordusunun 13 Temmuz’da aynı bölgeye düzenlediği saldırıda da en az 90 kişi ölmüş, 300 kişi yaralanmıştı. Bu saldırılar, bölgede devam eden şiddet ve insani krizi bir kez daha gözler önüne seriyor.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

MSB acı haberi duyurdu! Erzincan’a şehit ateşi düştü

thabergrubu@gmail.com

O geceyi anlatırken gözleri doldu: Depremin büyüklüğünü gördüğümde gözlerime inanamadım

thabergrubu@gmail.com

Berlin’de Türk taraftarlardan “bozkurt” işaretli destek

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku