Kıbrıs’ta 50. yıl coşkusu…

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü kapsamında, geniş çaplı tören ve etkinlikler gerçekleştirilecek. Lefkoşa’da düzenlenecek resmi törenlere; Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de katılacak.

Kıbrıs’ta 50. yıl coşkusu…

Etkinlik kapsamında TCG Anadolu Amfibi Gemisi Kıbrıs Limanına Demirleyecek.

TCG Anadolu’nun liderliğinde fırkateyn, korvet, hücumbot, denizaltı, çıkartma gemisi gibi farklı tipte 50 geminin katılımı ile deniz geçit töreni düzenlenecek.

F-16 savaş uçaklarının katılımı ile KKTC üzerinde jet geçişi icra edilecek.

Kıbrıs Topçu Birlikleri tarafından 50 Pare Top Atışı yapılacak.

20 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında Lefkoşa’daki Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Millî Mücadele Müzesi’nde 50. yıl sergisi açılacak.

Harekâtın icra edildiği gün anısına; 19 Temmuz gecesi Girne Yavuz Çıkartma Plajı’nda şafak nöbeti tutulacak ve fener alayı düzenlenecek.

RUMLAR TAHRİK EDİYOR

Barış Harekatı’nın 50. yıldönümü törenleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’de olacağı 20 Temmuz günü, Miçotakis’te GKRY’ni ziyaret edecek. Miçotakis, Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü nedeniyle GKRY’de düzenlenecek “kınama” etkinliğine katılacak.

Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis’in Miçotakis’i telefonla aradı ve kınama etkinliklerine davet etti. İlk kez bir Yunan Başbakan Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek bir kınama etkinliğine katılacak.

Türkiye ile Yunanistan arasında ilişkiler geçen sürede yapılan görüşmeler ve karşılıklı ziyaretlerle “normalleşme” yolunda ilerlerlemeye başlamıştı, fakat 20 Temmuz bu süreç için önemli bir sınama tarihi olacak. Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis, NATO Zirvesi marjında yaptıkları görüşmeden 10 gün sonra aynı anda ancak birbirine tamamen zıt iki ayrı törene katılmak üzere Kıbrıs’a bir ziyaret gerçekleştirecek.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

Hayvan barınağında skandal olay!

thabergrubu@gmail.com

MHP’li Özdemir’den Özgür Özel’in ‘darbe’ sözlerine tepki: Türk gençliği kirli emellere alet edilemez

Basın İlan Kurumu: İnternet haber siteleri ödüllendirilecek

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku