Kur’an’ı Kerim’e saygısızlık yapan şahıs gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada İslami değerlere saldıran, Kuran’ı Kerim’e saygısızlık yapan kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Kur’an’ı Kerim’e saygısızlık yapan şahıs gözaltına alındı

Sosyal medyada yayılan ve İslami değerlere saldıran görüntüler üzerine Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı harekete geçti. Yapılan incelemeler sonucunda, Kuran-ı Kerim’e saygısızlık içeren paylaşımları yapan hesabın kapatıldığı ve içeriklerin silindiği belirlendi. Söz konusu paylaşımların 23 yaşındaki M. Ç. tarafından yapıldığı tespit edildi.

ADANA’DA YAKALANDI

Adana’nın Seyhan ilçesinde yakalanan M. Ç., gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan tahkikat başlatıldı.

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’e yönelik hakaret içerikli paylaşımları lanetliyorum. Milli ve manevi değerlerimizi aşağılamaya çalışan, nefret söylemleriyle halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik edenler Yüce Türk adaleti önünde hesap verecektir” dedi.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

Hafta sonu ve yeni haftada havalar ısınacak

thabergrubu@gmail.com

İstihdam potansiyeli yüksek olan alanlarda yeni programlar açılıyor

thabergrubu@gmail.com

Yeni vergi paketinin ayrıntıları belli oldu

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku