MHP’li Özdemir: ABD, Gülen dahil FETÖ’cülerin iade taleplerini karşılamalı

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, ABD’deki çok sayıdaki eyaletlerdeki sorumlu vali ve belediye başkanlarının 15 Temmuz’u Türkiye’nin Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak tanıdığını ve FETÖ’cü darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlara taziyelerini ilettiğini bildirdi. Özdemir açıklamasında, “ABD hükümeti Türkiye’nin başta örgütün elebaşı olan ve 7 kez resmi olarak iadesi talep edilen Fetullah Gülen dahil tüm FETÖ’cülerin iade taleplerini karşılamalıdır.” dedi.

MHP’li Özdemir: ABD, Gülen dahil FETÖ’cülerin iade taleplerini karşılamalı

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, ABD’deki birçok eyaletin 15 Temmuz’u Türkiye’nin Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak tanıdığını ve FETÖ’cü darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlara taziyelerini ilettiğini bildirdi.

“GÜLEN DAHİL TÜM FETÖ’CÜLER İADE EDİLMELİ”

Özdemir, ABD federal hükümetinden de benzer adımlar atmasını beklediklerini belirtti. Özdemir, “ABD hükümeti darbedeki rolü bir yana, artık bu terör örgütünün kendi topraklarında barınmasına müsaade etmemeli, Türkiye’nin başta örgütün elebaşı olan ve 7 kez resmi olarak iadesi talep edilen Fetullah Gülen dahil tüm FETÖ’cülerin iade taleplerini karşılamalıdır,” dedi.

FETÖ’NÜN ABD’DEKİ FAALİYETLERİ

FETÖ mensuplarının ABD’de açtıkları okullar ve diğer kurumlar vasıtasıyla vergi kaçırmak başta olmak üzere yerel kanunların çoğunu ihlal ettiklerini belirten Özdemir, bu yapının sadece Türkiye’de değil, faaliyet gösterdikleri hemen her ülkede demokrasi dışı eylemlere kolayca saptığını ve şiddet ile silah kullanmaktan geri durmadığını vurguladı.

FETÖ İLE MÜCADELEDE DİPLOMATİK ZORUNLULUK

Özdemir, FETÖ terör örgütünün dünya genelindeki eylemlerinin sonlandırılmasının, terörle mücadelede ortaklık beyanında bulunan her ülkenin yerine getirmesi gereken diplomatik bir zorunluluk olduğunu belirterek açıklamasını sonlandırdı.

MHP’li Özdemir’in açıklaması şu şekilde;

“ABD’de bulunan çok sayıdaki eyaletlerdeki sorumlu vali ve belediye başkanları 15 Temmuz’u Türkiye’nin Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak tanıyıp, FETÖ’cü darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza taziyelerini iletti.

Böylelikle Washington DC ve Baltimore’dan sonra, Pennsylvania eyaletinden Pittsburg şehri, Texas eyaletinin başkenti Austin, Idaho eyaletinin başkenti Boise, Ohio eyaletinden Dayton, Georgia eyaletinden Columbus ve Luisiana eyaleti bahse konu olan deklerasyonlar yayınlayarak 15 Temmuz FETÖ’cü hain darbe girişimini tanımış oldu.

Geçde olsa ABD’li yerel mercilerden gelmeye başlayan memnuniyet verici ilgili kararların, ABD federal hükümeti nezdinde de dikkate alınması beklentimizdir. ABD hükümeti darbedeki rolü bir yana, artık bu terör örgütünün kendi topraklarında barınmasına müsaade etmemeli, Türkiye’nin başta örgütün elebaşı olan ve 7 kez resmi olarak iadesi talep edilen Fetullah Gülen dahil tüm FETÖ’cülerin iade taleplerini karşılamalıdır.

FETÖ mensuplarının ABD’de açtıkları okullar ve diğer kurumlar vasıtasıyla vergi kaçırmak başta olmak üzere yerel kanunların çoğunu ihlal ettikleri açıktır. Bunun yanı sıra aynı yapının, sadece Türkiye değil, faaliyet gösterdikleri hemen her ülkede çıkarlarını tehlikede gördüğünde demokrasi dışı eylemlere kolaylıkla saptığı, şiddet ve silah kullanmaktan geri durmadığı örnekleriyle ortadadır.

FETÖ terör örgütünün tüm dünyada eylemlerinin sonlandırılması, terörle mücadelede ortaklık beyanında bulunan her ülke için yerine getirmek durumunda oldukları diplomatik bir zorunluluktur.”

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

Yollara akıllı ulaşım sistemleri kurulacak

thabergrubu@gmail.com

MHP Adayı Serdar Soydan, Mersin için 100 projeyle geliyor

thabergrubu@gmail.com

Yalova’daki deprem uzmanları endişelendirdi: Sıçrama yapabilir

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku