Son bir haftada 72 terörist etkisiz

MSB, son bir haftada 72, bu yılın başından itibaren ise 1427 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Son bir haftada 72 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve elde edilen başarıları paylaştı. Bu yılın başından itibaren 1427 terörist etkisiz hale getirildi.

SON BİR HAFTADA 72 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yürütülen operasyonlar kapsamında sadece son bir haftada 72 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist, Habur’daki Hudut Karakolu’na teslim oldu.

PENÇE-KİLİT OPERASYONU’NDA BÜYÜK BAŞARI

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde devam eden arama-tarama faaliyetlerinde teröristlere ait depo, sığınak ve mağaralarda tonlarca patlayıcı madde ile çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Bu operasyonlar sırasında şehit olan İstihkâm Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay için başsağlığı dilekleri iletildi.

IRAK İLE İŞ BİRLİĞİ VE HUDUT GÜVENLİĞİ

Terörle mücadelede Irak ile iş birliği ve görüşmelerin devam ettiği belirtildi. Irak ile sahadaki ortak mücadelenin, örgütteki çözülmeyi hızlandırdığı vurgulandı. Hudut güvenliği konusunda ise son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 340 şahıs yakalanırken, 863 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. 1 Ocak’tan bu yana yakalananların sayısı 6 bin 707, engellenenlerin sayısı ise 65 bin 225 oldu.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

İlgili Mesajlar

Emlakçının yüzsüzlüğüne ev sahibinden şoke eden cevap!

thabergrubu@gmail.com

TSK’dan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılına özel geçit töreni

thabergrubu@gmail.com

Türkiye ihracatı büyüme kaydediyor

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku