Adalet Bakanı Tunç’tan İsrail’e sert çağrı: “Alınan kararlara uyun ve saldırılara son verin”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD), İsrail’in Gazze, Kudüs ve Batı Şeria’da işgalci güç konumunda olduğunu vurguladığı son kararına ilişkin, “İşgalci İsrail, alınan kararlara uymalı ve hain saldırılarına bir an önce son vermelidir” dedi.

Adalet Bakanı Tunç’tan İsrail’e sert çağrı: “Alınan kararlara uyun ve saldırılara son verin”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, UAD Başkanı Lübnanlı Yargıç Nawaf Salam’ın İsrail’in Filistin topraklarındaki uygulamalarına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

ULUSLARARASI ADALET DİVANI KARARIYLA İLGİLİ DEĞERLENDİRME

Tunç, Uluslararası Adalet Divanı’nın verdiği kararla birlikte İsrail’in Filistin’e yönelik işgalci politikalarının hukuka aykırı olduğunun bir kez daha doğrulandığını belirtti.

İSRAİL’İN HAKSIZ İŞGALİ VE SONUÇLARI

Bakan Tunç, İsrail’in haksız işgalinin ve gerçekleştirdiği katliamın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, uluslararası yargı kararlarıyla bu durumun net bir şekilde ortaya çıktığını ifade etti.

İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ EYLEMLERİ

Adalet Bakanı, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda çok sayıda masum Filistinlinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına değinerek, uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN TUTUMU

Tunç, Türkiye olarak Filistin halkının haklı mücadelesinde yanlarında olduklarını ve İsrail’in işgal politikalarına karşı mücadelelerini desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

İlgili Mesajlar

İsveç’ten Türkiye açıklaması: Mükemmel ilişkilerimiz var

thabergrubu@gmail.com

Şeriat paylaşımı olay olmuştu! Avukat Feyza Altun’a hapis cezası

thabergrubu@gmail.com

Özgür Özel: Arapça ve sığınmacı düşmanı değiliz

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku