Dışişleri Bakanlığı’ndan Uluslararası Adalet Divanı’nın kararına destek

Dışişleri Bakanlığı, “Uluslararası Adalet Divanı, bugün açıkladığı istişari görüşünde, İsrail’in Filistinlilere yönelik işgal ve zulüm politikası uygulamakta olduğunu hukuki olarak teyit etmiştir” açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Uluslararası Adalet Divanı’nın kararına destek

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Uluslararası Adalet Divanı bugün yaptığı istişari görüşte, İsrail’in Filistinlilere karşı işgal ve zulüm politikalarını hukuki olarak doğruladı.

İSRAİL’E ÇAĞRI: FİLİSTİN TOPRAKLARINDAKİ MEVCUDİYETE SON VERİN

Uluslararası Adalet Divanı’nın görüşünde vurgulandığı gibi, İsrail’in Filistin topraklarındaki varlığını sonlandırması ve bu süreçte ortaya çıkan zararı telafi etmesi gerekmektedir.

TÜRKİYE ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRIDA BULUNDU

Türkiye, İsrail’in hukuka aykırı uygulamalarına son verilmesi için uluslararası toplumun kararlı ve güçlü bir tutum alması gerektiğini vurguladı. Türkiye ayrıca, Uluslararası Adalet Divanı sürecine yazılı ve sözlü katkıda bulunarak destek verdiğini belirtti.

TÜRKİYE’NİN KARARLI TUTUMU

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Türkiye’nin Gazze halkına yönelik soykırıma varan eylemler de dahil olmak üzere Filistinlilere karşı işlenen suçların cezasız kalmaması için çaba göstermeye devam edeceği vurgulandı.

 

KAYNAK: TRT Haber

 

İlgili Mesajlar

Oy çokluğuyla kabul edildi! Yüzde 449’a varan zam

thabergrubu@gmail.com

İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbul’umuzu dirençli hale getireceğiz

thabergrubu@gmail.com

ATM’lerde güvenlik devrimi: Şüpheli işlemlere karşı kart yutma özelliği geliyor

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku