İçişleri Bakanı Yerlikaya: 619 organize suç örgütü adaletle buluştu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası, ulusal, bölgesel ve yerel ölçekte çökertip adalete teslim ettikleri organize suç örgütü sayısının 619 olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 619 organize suç örgütü adaletle buluştu

Bakan Yerlikaya, çeşitli programlar için Rize’ye gitti ve burada önemli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Hızır Avcı’nın cenaze namazına katılan Bakan, daha sonra Vali İhsan Selim Baydaş ile bir araya geldi.

BELEDİYE BAŞKANI VE DİĞER ZİYARETLER

Bakan Yerlikaya, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’i ziyaret ederek TOKİ tarafından yapılan belediye bloklarını inceledi ve vatandaşlarla sohbet etti. Ayrıca AFAD İl Müdürlüğünü ziyaret ederek toprak kaymasıyla ilgili bilgi aldı.

GÜVENLİK TOPLANTISI VE AÇIKLAMALAR

AFAD Müdürlüğünde güvenlik toplantısına katılan Bakan Yerlikaya, Türkiye’nin huzur ve güvenliği için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Terör örgütleriyle mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan Bakan, suç örgütleri ve göçmen kaçakçılarına karşı da önlem aldıklarını aktardı.

ÖNEMLİ SUÇ İSTATİSTİKLERİ

Bakan Yerlikaya, Rize’de suç oranlarının azaldığını ve aydınlatma oranlarının yükseldiğini açıkladı. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda ve kişilere karşı işlenen suçlarda belirgin düşüşler olduğunu belirten Bakan, vatandaşların da olayların aydınlatılmasında destek olduğunu söyledi.

NARKOTİK VAKA ANALİZ SİSTEMİ (NARVAS)

Bakan Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelede NARVAS sisteminin Türkiye genelinde uygulandığını ve bu konuda ciddi adımlar attıklarını ifade etti. Vatandaşların da uyuşturucuyla mücadelede önemli bir rol oynadığını belirten Bakan, 35 binden fazla tutuklamanın yapıldığını ve 131 ton uyuşturucunun ele geçirildiğini paylaştı.

MİLLETİN GÜVENLİĞİ İÇİN KARARLILIK

Bakan Yerlikaya, devletin ve milletin güvenliği için ellerinden geleni yaptıklarını, organize suç örgütlerine göz açtırmadıklarını ve milletin huzurunu bozan herkesle mücadele ettiklerini söyledi. Adliyelerle iş birliği içinde olduklarını belirten Bakan, milletin huzurunu kimseye bozdurmayacaklarını vurguladı.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Türkiye’den “Çelik Kubbe” hamlesi!

thabergrubu@gmail.com

Altının kilogram fiyatı geriledi

thabergrubu@gmail.com

İsrail’den Gazze’de yine sivilleri vurdu: 17 ölü, 26 yaralı

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku