Tüketicinin Korunmasına ilişkin kanun teklifi TBMM’ye sunuldu

TBMM’ye sunulan Tüketicinin Korunması kanun teklifi, doğrudan satış sistemlerini düzenleyerek tüketicileri ve satıcıları korumayı hedefliyor. Yasa dışı piramit satışları önlemeye yönelik önlemleri içeriyor. Ayrıca, ticari reklam cezalarında artış ve e-ticaret firmalarına teşvikler de öngörülüyor. Abdullah Güler, teklifi detaylarıyla açıkladı.

Tüketicinin Korunmasına ilişkin kanun teklifi TBMM’ye sunuldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan yeni kanun teklifi, tüketicilerin korunması konusunda önemli düzenlemeler içeriyor. Abdullah Güler, 14 maddeden oluşan teklifi açıklarken, doğrudan satış sistemlerini düzenleyerek tüketicilerin ve doğrudan satıcıların daha etkin bir şekilde korunmasını amaçladıklarını belirtti.

DOĞRUDAN SATIŞ SİSTEMLERİ DÜZENLENİYOR

Yasa dışı piramit satışlar ile doğrudan satışlar arasındaki ayrımı netleştiren teklif, tüketicilerin mağduriyet yaşamalarını önlemeyi hedefliyor. Doğrudan satış şirketlerinin yükümlülükleri ve temel ilkeleri belirleyen teklif, tüketicilerin cayma hakkını kullanmalarını kolaylaştıracak düzenlemeler içeriyor.

İDARİ PARA CEZALARINDA ARTIŞ ÖNGÖRÜLÜYOR

Abdullah Güler, teklif kapsamında ticari reklam ve haksız ticari reklam cezalarının uzlaşma kapsamına alınacağını açıkladı. Ayrıca, elektronik ticaret pazar yerlerinden yurtdışına yapılan satışlar ile yüksek teknoloji yatırımları gerçekleştiren e-ticaret firmalarının teşvik edilmesi planlanıyor.

 

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Kandilli’den Marmara depremi uyarısı: 7’nin üzerinde yaşayacağımız açık

thabergrubu@gmail.com

Şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil son yolculuğuna uğurlandı

thabergrubu@gmail.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete sert sözler: Horoz dövüşünün bile bir adabı var

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku