Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri hedefe yaklaşıyor, dezenflasyon süreci güçlenecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Enflasyon beklentileri hedefimize yakınsıyor. Dezenflasyon süreci önümüzdeki aylarda daha da belirginleşecek” dedi.

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri hedefe yaklaşıyor, dezenflasyon süreci güçlenecek

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi’ni değerlendirdi.

ENFLASYON BEKLENTİLERİ HEDEFE YAKLAŞIYOR

Bakan Şimşek, paylaşımında enflasyon beklentilerinin hedefe yaklaştığını belirtti. Yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 43’e, 12 ay sonrasının yüzde 30’a ve 24 ay sonrasının yüzde 19,3’e düştüğünü açıkladı. Ayrıca, OVP açıklandığından bu yana 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin sürekli olarak gerilediğine dikkat çekti.

DEZENFLASYONA YÖNELİK POLİTİKALAR BAŞARILI OLACAK

Bakan Şimşek, gerçekleşen yıllık enflasyonun artış gösterdiği dönemde, beklentilerin olumlu yönde ilerlemesinin dezenflasyona yönelik politikaların başarılı olacağına olan inancı güçlendirdiğini vurguladı. Temmuz ayında aylık enflasyonda geçici etkiler nedeniyle bir artış öngörülse de yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş beklediklerini belirtti. Dezenflasyon sürecinin önümüzdeki aylarda daha da belirginleşeceğine işaret etti.

 

KAYNAK: TRT Haber

 

İlgili Mesajlar

Borsa günü düşüşle tamamladı

thabergrubu@gmail.com

Astana’da devlet başkanları zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev ve Şahbaz Şerif bir arada!

thabergrubu@gmail.com

Emekliye ‘kalıcı’ formül: Her bayram 5 bin lira ikramiye

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku