İzmir’deki elektrik faciasında 6 gözaltı

İzmir’de sağanak sırasında elektrik akımına kapılarak ölen iki kişinin soruşturmasında, İZSU ve Gdz Elektrik Genel Müdürleri dahil 6 kişi gözaltına alındı.

İzmir’deki elektrik faciasında 6 gözaltı

İzmir’in Konak ilçesinde sağanak yağmurdan korunmaya çalışırken su birikintisine basarak elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gözaltılar yapıldı.

ÜST DÜZEY GÖZALTILAR

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar S. ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali A, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Y. ve Operasyon Direktörü Sefa P. gözaltına alındı.

GÖZALTI SÜRECİ

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İZSU Genel Müdürlüğü binasına gelerek Genel Müdür Erdoğan’ı polis nezaretinde Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürdü. Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yüksel de bulunduğu adreste gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından emniyete getirildi.

OLAY VE SORUŞTURMANIN GELİŞİMİ

Konak ilçesinde 12 Temmuz’da meydana gelen olayda, sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 35 şüpheliden 33’ü yakalanmış, 6’sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 14’ü tutuklanmıştı.

Bilirkişi raporlarına göre, olayda ihmali olan 5 şüpheli daha tespit edilerek gözaltı talimatı verilmiş, bunlardan 3’ü yakalanmış, 1’inin kanser tedavisi gördüğü, diğerinin ise yurt dışında olduğu belirtilmişti. Yakalanan 3 kişi daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

BİLİRKİŞİ RAPORU VE İHMALLER

Bugün çıkan bilirkişi raporunda, Gdz Elektrik firmasının kabloları yeterli derinliğe gömmediği, İZSU’nun da mazgal yapımı sırasında kabloları yüzeye yaklaştırdığı ve iki kurum arasında yeterli koordinasyonun olmamasının olayın yaşanmasında etkili olduğuna dikkat çekildi.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Çanakkale deprem açıklaması: “İhbarları tek tek değerlendiriyoruz”

thabergrubu@gmail.com

Bakan Tunç’tan Narin Güran cinayetine dair uyarı: Herkes hassas davranmalı

thabergrubu@gmail.com

İzmir’deki orman yangınına müdahale ediliyor

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku