Rize Fındıklı’da arama kurtarma derneği kuruldu

Rize’nin Fındıklı ilçesinde Vali İhsan Selim Baydaş himayelerinde ve Fındıklı Kaymakamlığı’nın desteğiyle Fındıklı Arama Kurtarma Derneği (AKUF) kuruldu.

Derneğin kuruluş amacıyla ilgili bilgi veren Fındıklı Kaymakamı Murat Çürük, ülkemizde ve bölgemizde meydana gelen doğal afetlere ilişkin eğitimli arama kurtarma personelleri yetiştirmek amacıyla kurduklarını belirterek, “Bölgemiz aşırı yağış alan ve her an sellere maruz kalabilen bir yapıya sahip. Ülkemiz de deprem kuşağında. Son yıllarda ülke olarak yaşadığımız felaketleri göz önüne alırsak, arama kurtarma konusunda çok hada eğitimli ve modern donanıma sahip ekipmanların yetişmesinin kaçınılmaz zaruret olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Bizde kaymakamlık olarak, Valiliğimizin himayesinde  Fındıklı ilçemizde kamu kurum ve kuruluşu çalışanlarından oluşan gönüllüler ile sivil gönüllü vatandaşlarımızın görev aldığı derneğimizi faaliyete geçirdik” dedi.

Kaymakam Murat Çürük, Fındıklı Arama Kurtarma Derneği (AKUF) ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin arama kurtarma personeli yetiştirme hedefi kapsamında arama kurtarma eğitimleri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince yapılan planlamalar doğrultusunda verilmekte olup; gönüllülük esasına göre derneğimiz üye başvurularını almakta, vatandaşlarımızın yeni başvurularını beklemekteyiz.

Yeni oluşumla oluşturulan derneğimizin üyeleri kamu kurumu ve kuruluşu çalışanlarından oluşan gönüllülerimiz ile sivil gönüllü vatandaşlarımızdan oluşmaktadır.

Mevcut durumda 57 kişidir.

 Sel, deprem, ilkyardım konularında göreve koşacak olan AKUF, ‘Karşılıksız yardım severlik, insan hayatına değer vermek, dürüstlük ve güvenilirlik’  ilkelerini esas almaktadır.

Doğal afetlerde bölgesel veya ulusal olaylarda yardıma ihtiyacı olan herkesin yardımına koşan sivil toplum kuruluşudur.”

İlgili Mesajlar

MHP’li Büyükataman: CHP, teröre diyet borcunu ödemek için kolları sıvıyor!

thabergrubu@gmail.com

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı açıkladı: 113 kişi tutuklandı

thabergrubu@gmail.com

Silifke’de MHP’ye katılım! Yeni üyelere rozetleri takıldı

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku