Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somalili mevkidaşıyla görüştü

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somalili mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin Somali’nin toprak bütünlüğü ve birliğine verdiği önemi vurguladı. Somali’nin terörle mücadelesine verilen desteğin devam edeceğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin Somali ile Etiyopya arasındaki ihtilafın çözümü için arabuluculuk faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdüreceğini ifade etti.

İŞ BİRLİĞİ ALANLARINDA ARTIŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki enerji ve savunma başta olmak üzere birçok alanda iş birliğinin artarak süreceğini belirtti. Bu açıklamalar, Türkiye’nin Somali ile olan ilişkilerini daha da güçlendirmeyi hedeflediğini gösterdi.

Görüşme, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin pekiştirilmesi ve ortak çıkarların korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

Türk savunma sanayinden NATO başarısı!

thabergrubu@gmail.com

Uyuz vakaları arttı, muhtarlık uyardı: Misafirliğe gitmeyin

thabergrubu@gmail.com

1-2 ay içinde KIZILELMA’nın prototipleri uçacak

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku