Dışişleri Bakanlığı: “Bangladeş’te yaşanan kayıplardan üzüntü duyuyoruz”

Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş’te yaşanan gelişmeleri yakından takip edildiğini ve gösterilerde yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyulduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı: “Bangladeş’te yaşanan kayıplardan üzüntü duyuyoruz”

Dışişleri Bakanlığı, son haftalarda Bangladeş’te yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini ve gösterilerde yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyduğunu belirtti.

GEÇİCİ HÜKÜMET VE SEÇİMLER

Bakanlık, Bangladeş’te kurulacağı ilan edilen geçici hükümetin ülkeyi Anayasa’ya uygun biçimde seçime götürmesini ve yapılacak seçimlerin ülkenin demokrasisine, huzuruna ve istikrarına katkıda bulunmasını temenni etti.

ÜZÜCÜ OLAYLARIN ARDINDAN

Bangladeş’te yaşanan gösterilerde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerini ileten Bakanlık, ülkenin huzur ve istikrarının sağlanması için tüm taraflara sorumluluk düştüğünü vurguladı.

ULUSLARARASI TOPLUMUN ROLÜ

Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumun Bangladeş’teki gelişmeleri yakından takip etmesi ve ülkenin demokratik sürecine destek olması gerektiğini belirtti. Krizlerin barışçıl yollarla çözülmesi için tüm tarafların diyaloğa açık olması gerektiği vurgulandı.

Bakanlık, Bangladeş’in demokrasisinin güçlenmesi ve ülkenin istikrarının korunması için uluslararası camianın destek ve işbirliğine ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Bangladeş halkının barış, refah ve demokrasi içinde yaşama hakkına saygı duyulması gerektiğini belirtti.

 

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Bakan Özhaseki’den dikkat çeken zemin açıklaması!

thabergrubu@gmail.com

Mersin’de CHP’li belediye, bir önceki dönemden kalan ay yıldızlı anıtı söktü

thabergrubu@gmail.com

Akaryakıtta usulsüzlüğü bitirecek sistem 2025’te zorunlu olacak

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku