Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Lammy ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Lammy ile telefonda görüştü. Görüşmede Gazze’deki son gelişmeler ve bölgede artan gerilim ele alındı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Lammy ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Lammy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Gazze’deki son durum ve bölgedeki artan gerilim konuşuldu.

FİDAN’DAN ATEŞKES ÇAĞRISI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Hakan Fidan’ın İsrail’in ateşkese karşı çıktığını vurgulayarak, çatışmaların bölgesel boyuta ulaşma riskine dikkat çektiğini belirtti. Fidan, İsrail’in saldırganlığının sona ermesi gerektiğinin altını çizdi.

ULUSLARARASI TOPLUMDAN DESTEK BEKLENİYOR

Gazze’de yaşanan gelişmeler dünya genelinde endişe yaratırken, uluslararası toplumdan bölgede artan gerilimi sona erdirmek için adımlar atılması bekleniyor. Hakan Fidan’ın yaptığı görüşmenin bu çerçevede önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

BARIŞÇIL ÇÖZÜM ARAYIŞI DEVAM EDİYOR

Gazze’deki çatışmaların sona erdirilmesi ve bölgede barışın sağlanması için uluslararası toplumun ortak çabaları devam ediyor. Hakan Fidan ve David Lammy arasındaki görüşmenin, bu çözüm arayışına katkı sağlaması bekleniyor.

 

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Altının kilogram fiyatı 2 milyon 480 bin liraya yükseldi

thabergrubu@gmail.com

İlk adım atıldı! Memur sendikacılığında “Turan” hedefi gerçekleşiyor

thabergrubu@gmail.com

Erdoğan: Türkiye karşıtı çift kulvarlı kampanya yürütülüyor

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku