Kazakistan ile Türkiye arasında dostluk toplantısı düzenlendi

Kazakistan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi kapsamında Türk medyasının önde gelen temsilcilerinin katılımı ile yuvarlak masa formatında dostluk toplantısı düzenlenerek, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in yürüttüğü reformlar tartışıldı.

Kazakistan ile Türkiye arasında dostluk toplantısı düzenlendi

Kazakistan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla İstanbul’da düzenlenen dostluk toplantısına Kazakistan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul, Türk medyası temsilcileri ve medya holdinglerinin yöneticileri katıldı. Toplantıda, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in yürüttüğü reformlar ve iki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve kültürel bağların güçlendirilmesi ön plana çıktı.

  1. DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARI GÜNDEMDE

Toplantıda, 8-13 Eylül tarihleri arasında Astana’da gerçekleştirilecek olan 5. Dünya Göçebe Oyunları önemli bir konu olarak ele alındı. Katılımcılar, bu uluslararası etkinliğin Türk medyasında daha fazla yer alması için işbirliği yapma konusunda mutabık kaldılar.

İŞBİRLİĞİ DOSTLUĞU GÜÇLENDİRECEK

Toplantının sonunda taraflar, benzer etkinliklerin Kazakistan ile Türkiye arasındaki dostluğun pekiştirilmesine ve işbirliğinin genişletilmesine katkı sağlayacağını vurguladılar. Bu tür toplantılar, her iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ilerlemesine zemin hazırlayacak nitelikte görülmektedir.

 

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Öğretmenlerin mazerete bağlı atama sonuçları açıklandı

thabergrubu@gmail.com

Bakan Fatih Kacır: “Otomotivde lider ülke olmayı amaçlıyoruz”

thabergrubu@gmail.com

MHP’li İzzet Ulvi Yönter: DEM’lenmiş CHP’yle bir gelecek olmayacağına inanıyoruz

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku