MHP’li Feti Yıldız’dan Türkiye’nin Lahey dosyasına ilişkin önemli açıklama

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Türkiye’nin Uluslararası Adalet Divanı’nda yönelik yaptığı müdahillik başvurusu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

MHP’li Feti Yıldız’dan Türkiye’nin Lahey dosyasına ilişkin önemli açıklama

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Türkiye’nin Uluslararası Adalet Divanı’ndaki İsrail’e karşı açılmış soykırım davasında Statünün 2. maddesi üzerinden müdahillik başvurusunu yaptığını belirterek, “7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamların nasıl yorumlanması gerektiğine yönelik- 62. madde üzerinden müdahillik hakkımız saklı kalmak kaydıyla – küresel ahlaki ve hukuki sorumluluklar anlatılıyor.” dedi.

MHP’li Yıldız yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Türkiye’nin müdahillik metni davanın taraflarına, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne,

BM üyesi ülkelere iletiliyor. Türkiye’nin müdahillik metninin erişime açılması bekleniyor.

İlke olarak Uluslararası Adalet Divan’ı ne bireylerin devletlere karşı insan hakları ihlali nedeniyle dava açabildiği bir mahkemedir,  ne de bireylerin işledikleri önemli suçlar veya uluslararası ceza hukuku ihlalleri nedeniyle sorumluluklarının karara bağlandığı bir mahkemedir.

Tek başına bireyler Uluslararası Adalet Divanı nezdinde dava açma ehliyetine sahip olmasa da, insan hakları ihlalleri iddialarını, devletler tarafından önüne getirilen davalar üzerinden karara bağlamak durumunda olan Divan, insan hakları normlarının yorum ve gelişmesinde önemli katkılar yapmaktadır.”

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

Bakan Özhaseki: “TOKİ ile konutlar yuvaya dönüştü”

thabergrubu@gmail.com

Türk Eğitim-Sen’den ek ders ücreti artışında eşitlik çağrısı

thabergrubu@gmail.com

Berlin’de Türk taraftarlardan “bozkurt” işaretli destek

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku