DEM’li belediyenin Türk bayrağı hazımsızlığı! Türk işletmelerine ırkçılık yapıyor

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti’den Van Muradiye Belediyesi’nin Başkanı seçilen Hediye Sayıner, ayrımcı davranışlar sergilemeye devam ediyor. İlçedeki Türk vatandaşlara ırkçılık yapmasıyla gündeme gelen DEM’li Muradiye Belediyesi, Kırgız Türkü bir vatandaşa belediyecilik hizmeti vermemeye başladı.

Skandal iddia Van’ın DEM Parti’li Muradiye Belediye’sine ait. Aylardır belediyeden hiçbir hizmet alamayan işletme sahibi Kanatbeg Aytaç, Kırgız türkü olduğu için ve işletmesinde Türk bayrakları astığı için Muradiye Belediye’sinden hiçbir belediyecilik hizmeti alamadığını söyledi.

Van’a 40 yıl önce yerleştirilen Kırgızlar renkli geleneklerini sürdürüp yaşatmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Kırgız türkü Kanatbeg Aytaç Van’ın Muradiye ilçesinde Türk otağlarından oluşan bir işletme açtı. İşletmesinde Türk bayrağına da yer veren Aytaç büyük bir skandalla karşı karşıya geldi. 6 yıldır işlettiği iş yerinin 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından DEM Parti’li Muradiye Belediyesi tarafından ırkçılığa uğrayarak hiçbir belediye hizmetlerinden yararlanamadığını söyledi. Aylardır hizmet alamamasının yanı sıra bir de 10 tane atının bıçaklanarak telef edildiği iddia edildi.

KIRGIZ TÜRK’Ü İŞLETME SAHİBİ KANATBEG AYTAÇ SESİNİ YAYINLADIĞI VİDEOYLA DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

Sırf bayrak astığı ve Kırgız türkü olduğu için DEM Partili belediyeden hizmet alamadığını iddia eden Aytaç “Van Muradiye‘de Türk otağlarından oluşan bir tesisi işletmekteyim ben Kırgız türküyüm, altı senedir burada bu tesisi işletmeye çalışıyorum. Şu an yaklaşık olarak beş aydan yani beri yerel seçimlerden beri buraya kesinlikle belediyeden hizmet alamıyorum. Sırf buraya bayrak astım için, Kırgız türkü olduğum için, burada kültürel bir işletme açtığım için.” İfadelerini kullandı.

KIRGIZ TÜRKÜNE HİZMET YOK

Kırgız türkü Kanat Aytaç, işletmesine çöp kamyonunun bile gelmediğini söyledi, “Belediyeden ne herhangi bir izin alamıyorum ne ilaçlama makinesi geliyor ne doğru dürüst çöp kamyonu geliyor hiçbir şekilde belediyeden bir hizmet alamıyoruz. Sırf Kırgız türkü olduğum için sırf burası kültürel bir tesis olduğu için buraya kesinlikle hizmet vermiyorlar ve benimle çok ciddi bir şekilde uğraşıyorlar.” Açıklamasında bulundu.

 

KAYNAK: TÜRKGÜN

İlgili Mesajlar

Çanakkale’de boşaltılan köy sayısı 2’ye çıktı

thabergrubu@gmail.com

Aydın’a şehit ateşi düştü

Murat Kurum yeni projelerini anlattı: 2.5 yıl içerisinde tamamlayacağız

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku