Kemankeş 2’nin sistem tanımlama testi yapıldı

Savunma sanayi şirketlerinden Baykar tarafından geliştirilen mini akıllı seyir füzesi ‘Kemankeş 2’, sistem tanımlama testini başarıyla tamamladı.

Kemankeş 2’nin sistem tanımlama testi yapıldı

Baykar şirketinin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, ‘Bayraktar Kemankeş 2’ adlı sistem tanımlama testi başarıyla tamamlandı.

‘KEMANKEŞ 2’ MİNİ AKILLI SEYİR FÜZESİ TANITILDI

‘Kemankeş 2’ mini akıllı seyir füzesi, mayıs ayında gerçekleştirilen EFES-2024 tatbikatı sırasında düzenlenen savunma sanayi sergisinde ilk kez görücüye çıktı. Yaklaşık 1 saat boyunca havada kalabilen bu füze, jet motoru sayesinde hızla ilerleyerek düşman hattı gerisindeki en tehlikeli hedeflere karşı etkili bir şekilde kullanılabilecek.

KEMANKEŞ 2’NİN ÖZELLİKLERİ

Kemankeş 2, 200 kilometreden fazla bir görev menziline sahip olup, yapay zeka destekli optik güdüm sistemi sayesinde zorlu hava koşullarında bile hedeflerini tanıyarak tam isabetle imha edebilecek kabiliyete sahiptir.

 

KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

 

İlgili Mesajlar

MSB duyurdu! 5 PKK’lı terörist öldürüldü

thabergrubu@gmail.com

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Nuseyrat Mülteci Kampı’na saldırısını lanetledi

thabergrubu@gmail.com

Erdoğan: Her yıl 85 bin insanımızı tütün canavarına kurban veriyoruz

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku