Bakan Fidan, Katar ve Mısırlı mevkidaşlarıyla Mescid-i Aksa baskınını görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar ve Mısır dışişleri bakanlarıyla yaptığı telefon görüşmesinde, İsrailli bakanların Filistin topraklarını gasbeden fanatik Yahudilerle Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını ve Gazze’deki son durumu ele aldı.

Bakan Fidan, Katar ve Mısırlı mevkidaşlarıyla Mescid-i Aksa baskınını görüştü

Bakan Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdullati ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde, Mescid-i Aksa’ya yönelik radikal İsraillilerin saldırısı, Gazze’deki son durum ve bölgedeki genel gelişmeler ele alındı.

İSRAİLLİ AŞIRI SAĞCILAR MESCİD-İ AKSA’YA SALDIRDI

Sabah saatlerinde İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve İsrail Necef ve Celile Kalkınma Bakanı Yitzhak Wasserlauf’un liderliğindeki aşırı sağcılar, fanatik Yahudiler eşliğinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. İsrail polisinin koruması altında gerçekleşen baskında, olaylar büyük endişe yarattı.

BİNLERCE FANATİK YAHUDİ MESCİD-İ AKSA’YA SALDIRDI

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin açıklamasına göre, yaklaşık 2.250 fanatik Yahudi, Mescid-i Aksa’ya saldırıda bulundu. Bu saldırı büyük tepki çekerken, bölgedeki gerilim de arttı.

PROVOKATİF EYLEMLER DEVAM EDİYOR

Mescid-i Aksa’da bazı fanatik Yahudilerin Talmudik ritüeller gerçekleştirdiği ve provokatif eylemlerde bulunduğu gözlendi. Bu tür eylemler, bölgedeki hassas dengeyi bozma potansiyeline sahip.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Aziz Yıldırım: “Biz kazanırsak Mourinho’yu Fenerbahçe’nin başına getireceğim”

thabergrubu@gmail.com

1-2 ay içinde KIZILELMA’nın prototipleri uçacak

thabergrubu@gmail.com

MHP’li Osmanağaoğlu: Pınarbaşı yeniden 3 hilal ile geleceğe yürümekte kararlı

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku