Dışişleri Bakanlığı: “Mescid-i Aksa baskını tırmanmayı artırabilir” uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, “Aralarında Bakanların da bulunduğu yüzlerce radikal İsrailli tarafından Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlenmesi tırmanmayı daha da artıracak bir kışkırtmadır” açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı: “Mescid-i Aksa baskını tırmanmayı artırabilir” uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli radikal grupların Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınına sert bir şekilde tepki gösterdi.

BAKANLIK AÇIKLAMASI

Yapılan açıklamada, Mescid-i Aksa’ya yüzlerce radikal İsrailli tarafından polis koruması altında düzenlenen baskının, Kudüs’ün tarihi statüsünü ihlal ettiği ve bölgedeki gerilimi artıracağı belirtildi. Bakanlık, bu tür kışkırtıcı eylemlerin barışa yönelik olmadığını vurguladı.

İSRAİL’İN TUTUMU ELEŞTİRİLDİ

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, İsrail Hükümeti’nin Gazze’de sürdürdüğü şiddetin durdurulması ve bölgedeki istikrarın korunması için uluslararası toplumun acil bir şekilde harekete geçmesi gerektiği belirtildi. Bakanlık, İsrail’in bölgede barışa katkı sağlamak yerine gerilimi artıran tutumunu kınadı.

ULUSLARARASI TOPLUMUN ROLÜ

Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumu, bölgedeki tansiyonu düşürmek ve barışı sağlamak için gerekli adımları atmaya çağırdı. İsrail’in provokatif eylemlerine karşı ortak bir tavır alınması gerektiği vurgulandı.

SİYASİ GERİLİM

Son dönemde artan siyasi gerilim göz önüne alındığında, bölgedeki taraflar arasında diyalog ve işbirliğinin önemine vurgu yapıldı. Dışişleri Bakanlığı, tarafları sorumlu ve yapıcı bir şekilde hareket etmeye çağırdı.

 

KAYNAK: TRT Haber

 

İlgili Mesajlar

Bizim Çocuklar’ın EURO 2024’e vedası uluslararası basında yer buldu

thabergrubu@gmail.com

Diyarbakır’da ‘Radar’ operasyonu: 16 hırsızlık şüphelisi yakalandı

thabergrubu@gmail.com

Türkiye’den fındık rekoru!

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku