Türkiye’nin gönderdiği yangın söndürme uçakları ve helikopter Atina’ya ulaştı

Yunanistan’da 11 Ağustos’ta Atina yakınlarındaki Varnava’da başlayan ve şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayılan yangının kontrol altına alınmak üzere olduğu açıklandı.

Türkiye’nin gönderdiği yangın söndürme uçakları ve helikopter Atina’ya ulaştı

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias, Varnava bölgesindeki büyük orman yangınının 40 saatlik mücadelenin ardından kontrol altına alınmak üzere olduğunu açıkladı. Yangında yoğun olmayan noktalar kaldığı belirtildi.

YOĞUN MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Bakan Kikilias, yangına hızlı müdahalenin yapıldığını ve 702 itfaiyeci, 199 araç, 35 hava aracının görev yaptığını aktardı. Rüzgarın şiddetli olması kontrolü zorlaştırıyor.

TÜRKİYE VE AB DESTEK VERİYOR

Türkiye, Yunanistan’a destek amacıyla iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderdi. Diğer yandan AB üyesi ülkeler de uçak, itfaiye ekipleri ve araçlarla destek oluyor.

GENİŞ ALAN ZARAR GÖRDÜ

Yunan basınında çıkan haberlere göre, şimdiye kadar 100 bin dönümden fazla alan yandı. Üç hastane, iki manastır ve birçok yerleşim birimi tahliye edildi.

ÖLÜ BULUNAN KİŞİ

Varnava’daki yangında şiddetli rüzgarlar nedeniyle Vrilisia’ya da sıçrayan yangında, bir kişinin ölü bulunduğu belirtildi. Cesedin bir çalışana ait olduğu düşünülüyor.

ÖNCEKİ YANGINLAR VE KAYIPLAR

Yunanistan’da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında en az 28 kişi hayatını kaybetmiş ve 20’den fazla kişi yaralanmıştı. 2018 yılında ise Mati sahil kasabasındaki yangında 100’den fazla kişi yaşamını yitirmişti.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

İlgili Mesajlar

Türk Kızılayı, Kerkük kentindeki ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı

thabergrubu@gmail.com

Türkiye’de Haniye için 1 günlük yas ilan edildi

thabergrubu@gmail.com

Skandallara silsilesi! Olimpiyatlarda ilk haftanın bilançosu belli oldu

thabergrubu@gmail.com

Yorum Bırakın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku