MSB: Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde çok sayıda silah ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesindeki arama-tarama operasyonlarında, teröristlere ait çok sayıda silah ve malzeme ele geçirildiğini duyurdu.

MSB: Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde çok sayıda silah ele geçirildi

Bakanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyeti sonucunda teröristlere ait çok sayıda silah ve malzeme ele geçirildi. Bu kapsamda, 1 adet Zagros keskin nişancı tüfeği, 1 adet M4-A1 piyade silahı, 4 adet seyyar dipçik AK-47 piyade silahı, 2 adet PKMS makineli tüfek gövdesi ve 2 adet tipi, 1 adet T-40 bombaatar dipçiği ve tetik tertibatı, 1 adet M-16 piyade silahı, 1 adet Dragunov dürbünü, 2 adet termal silah dürbünü, 2 adet LİMÖS dürbünü, 4 adet Yaesu el telsizi, 2 adet Yaesu araç telsizi, 1 adet seviye kutusu (Kablosuz bağlantı sağlayan cihaz), 1 adet tornavida seti, 1 adet kamera ekran, 1 adet Airpods kulaklık, 2 adet tablet, 1 adet radyo, 3 adet aksiyon kamerası, 3 adet Kindle, 1 adet flash bellek, 1 adet kol saati ve çeşitli dokümanlar bulundu.

OPERASYON SONUCUNDA MAĞARALARA GİRİLDİ

Pençe-Kilit operasyonu kapsamında teröristlerin kullandığı mağara, sığınak ve barınaklara girildi. Yapılan arama-tarama faaliyeti sırasında, teröristlere ait yukarıda belirtilen silahlar ve malzemeler ele geçirildi.

SİLAH VE MALZEMELER DETAYLI BİR ŞEKİLDE İNCELENDİ

Teröristlere ait silahlar ve malzemeler, operasyon sonrasında detaylı bir şekilde incelendi. Bu inceleme sonucunda, ele geçirilen ekipmanların terör örgütü mensupları tarafından nasıl kullanıldığı ve hangi amaçlar için depolandığı konusunda önemli bilgilere ulaşıldı.

 

KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

 

İlgili Mesajlar

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Kenan Işık’a taziye mesajı

thabergrubu@gmail.com

Bakan Bolat: Mısır’la 15 milyar dolar ticaret hedefine ulaşacağımıza eminiz

thabergrubu@gmail.com

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Can Atalay açıklaması

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku