Hava sıcaklıkları pazartesiden itibaren artacak

Yurt genelinde süren sıcaklıkların pazartesi gününden itibaren bazı bölgelerde mevsim normallerinin 4-8 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları pazartesiden itibaren artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Türkiye’nin güney kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve doğu bölgelerde artacak.

HAVA SICAKLIKLARININ DEĞİŞECEĞİ BÖLGELER

Bu değişimle birlikte gelecek hafta boyunca kıyı kesimlerde hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece, Marmara Bölgesi’nin güneyi, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kuzey kesimlerinde ise 4 ila 8 derece mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

EN YÜKSEK SICAKLIKLARIN BEKLENDİĞİ İLLER

Bazı illerde beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şu şekilde sıralanıyor: Ankara 29-37, İstanbul 31-33, İzmir 33-36, Konya 28-36, Antalya 33-39, Adana 35-37, Kocaeli 32-35, Bolu 30-33, Samsun 30-32, Trabzon 28-30, Tokat 30-40, Erzurum 28-33, Diyarbakır 38-42, Hatay 33-36.

VATANDAŞLARA UYARI

Kronik rahatsızlığı bulunanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere halk, sıcaklıkların en yüksek olduğu 11.00-16.00 saatleri arasında açık alanlarda bulunmamaları konusunda uyarıldı. Dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

GEÇEN AYIN SICAKLIK REKORU

Geçen ay Türkiye’de son 53 yılın en sıcak temmuz ayı olarak kaydedildi. Ülke genelinde en yüksek sıcaklık ise 45,9 dereceyle Şırnak’ın Cizre ilçesinde ölçüldü.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan İsrailli bakana tepki

thabergrubu@gmail.com

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 619 organize suç örgütü adaletle buluştu

thabergrubu@gmail.com

MSB duyurdu: 2 PKK’lı terörist teslim oldu

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku