İletişim Başkanlığı’ndan İzmir’deki orman yangınıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İzmir’deki orman yangınlarına karadan ve havadan müdahale edildiğini duyurdu. AFAD, polis, jandarma, itfaiye ve belediyeler de çalışmalara destek veriyor. Milli Savunma Bakanlığı ise 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz ve diğer ekipmanlarla yangınla mücadeleye devam ediyor.

İletişim Başkanlığı’ndan İzmir’deki orman yangınıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam edildiğini açıkladı.

İletişim Başkanlığı, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yapılan paylaşımda, “İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediliyor. Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar aralıksız sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangınlar henüz kontrol altına alınamadı” ifadelerine yer verdi.

10 KATLI APARTMANA SIÇRADI

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın yaklaşık 26 saattir sürüyor. Rüzgarın da etkisiyle yangın 10 katlı bir apartmanın çatısına sıçradı.

Yangın, ilçeye bağlı Yamanlar mevkiinde dün saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Rüzgarın da etkisiyle yangın yerleşim yerlerine yaklaştı. Yaklaşık 26 saattir ekiplerin yangına müdahalesi sürerken, Zübeyde Hanım mahallesinde de bir sitede bulunan 10 katlı apartmanın çatısına kıvılcımlar sıçradı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin hızlı bir şekilde müdahale etmesiyle birlikte yangın kısa sürede söndürüldü.

Apartman sakinleri tahliye edildi

Öte yandan apartman sakinlerinin ise tedbir amacıyla tahliye edildiği öğrenildi. Tahliye edilen vatandaşlar da bölgede bekleyişlerini sürdürüyor. Bölgedeki yangına ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

 

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İlgili Mesajlar

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakan provokatör sınır dışı edilecek

thabergrubu@gmail.com

Türk Hava Kuvvetleri, kuruluşunun 113’üncü yılını yerli ve milli ürünlerin göklere attığı imzayla kutluyor

thabergrubu@gmail.com

Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar düşecek, şiddetli sağanak gelecek

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku