Emeklilik sistemi değişiyor mu? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den önemli açıklamalar

Milyonlarca vatandaşın dikkatle takip ettiği konu gündemde! Emeklilik sistemi değişiyor mu? Emeklilik yaş sınırı veya çalışma gün sayısında bir değişiklik olacak mı? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TRT Haber’de bu konuda merak edilen tüm ayrıntıları açıkladı.

Emeklilik sistemi değişiyor mu? AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den önemli açıklamalar

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilik sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güler, daha dengeli ve sürdürülebilir bir emeklilik sisteminin gerekliliğine dikkat çekti ve prim süresi ile yaşın önemine vurgu yaptı. Güler’in ifadelerine göre, yeni sistem hem prim miktarını hem de emeklilik yaşını dikkate alacak şekilde tasarlanmalı. Türkiye’deki mevcut durumda 2 çalışana karşılık bir emekli bulunurken, Avrupa ülkelerinde bu oran 3-4 çalışana karşılık bir emekli şeklindedir.

Yeni Düzenlemeler Yolda mı?

Abdullah Güler, emeklilik sisteminde köklü değişiklikler yapılması gerektiğini belirtti. Avrupa’daki emeklilik yaşlarının 65-67 arasında olduğunu hatırlatan Güler, Türkiye’deki emeklilik yaşıyla bu ülkeler arasındaki farkın altını çizdi.

Haftalık Çalışma Saatleriyle İlgili Durum

Haftalık çalışma saatlerinin 45 saatin altına çekilmesi gibi bir düzenleme hakkında Güler, şu an için herhangi bir yasal düzenleme ya da taslak olmadığını belirtti. Bakanlıkların bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü ancak mevcut durumda bir değişiklik öngörülmediğini ifade etti.

Yeni Emeklilik Sistemi İhtiyacı

Yeni bir emeklilik düzenlemesi olasılığını zayıf gören Güler, bu konuda henüz kesin bir yasal düzenleme ya da taslak bulunmadığını vurguladı. Emeklilik sistemiyle ilgili değişikliklerin ilerleyen zamanlarda geniş bir çerçevede ele alınması gerektiğini söyledi.

İlgili Mesajlar

MİT’ten Kamışlı’da nokta operasyon! Sözde sorumlu terörist etkisiz edildi

thabergrubu@gmail.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TZOB yönetimini kabul etti

thabergrubu@gmail.com

FETÖ operasyonu: Adil Öksüz’ün kaçmasını sağlayan şüpheli yakalandı

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku