Bakan Şimşek: Önceliğimiz dezenflasyondur, fiyat istikrarıdır

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kısa vadede bizim temel önceliğimiz dezenflasyondur, fiyat istikrarıdır. Yani enflasyonun düşürülmesidir” dedi.

Bakan Şimşek: Önceliğimiz dezenflasyondur, fiyat istikrarıdır

Bakan Şimşek, 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’ın (OVP) kamuoyuna duyurulmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

ENFLASYONUN DÜŞÜRÜLMESİ ÖNCELİKLİ

Bakan Şimşek, Orta Vadeli Programın ülke ekonomisi ve vatandaşlar için hayırlı olmasını diledi. Kısa vadede en büyük önceliklerinin enflasyonun azaltılması ve fiyat istikrarının sağlanması olduğunu belirtti. Enflasyonun düşük seviyelere çekilmesinin sürdürülebilir yüksek büyümeyi desteklediğini vurguladı. Fiyat istikrarının sağlanmasının kalıcı refah artışı için temel bir koşul olduğunu ifade etti.

MALİYE POLİTİKASININ DEZENFLASYONA ETKİSİ

2025 yılında maliye politikasının dezenflasyona güçlü destek olacağını vurgulayan Bakan Şimşek, bütçe açığının azaltılmasının enflasyonun düşürülmesine katkı sağlayacağını belirtti. Gelecek yıl için öngörülen bütçe açığının düşürülmesinin dezenflasyonu destekleyici bir adım olduğunu dile getirdi.

VERGİDE ADALET İÇİN ADIMLAR ATILIYOR

Bakan Şimşek, vergi politikalarında adaletin sağlanması için önemli adımlar atıldığını ve atılmaya devam edileceğini belirtti. Geçen yıllarda kurumlar vergisinde yapılan artışların vergi sistemini iyileştirmeye yönelik olduğunu ifade etti. Vergide adaletin tesis edilmesi için çok uluslu şirketlere ve yerli işletmelere yönelik vergi düzenlemeleri yapıldığını söyledi. Bireysel ve kurumsal hesaplar için vergi düzenlemelerinin yapıldığını ve finansal enstrümanlara vergi uygulamasının genişletildiğini açıkladı.

Bakan Şimşek, vergide adaletin sağlanması ve vergi politikalarının iyileştirilmesi için çalışmaların süreceğini ve rantın vergilendirilmesi konusunda adımların atılacağını belirtti.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

Ticaret Bakanı Bolat, G7 Toplantısı’nda Türkiye’nin perspektiflerini paylaştı

thabergrubu@gmail.com

Almanya’da çifte vatandaşlığı kolaylaştıran yasa 27 Haziran’da yürürlüğe girecek

Batı desteğini keserse Gazze’de katliam biter mi?

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku