Meteoroloji’den “sarı” uyarı: 11 il için kuvvetli yağışa dikkat

Yurdun kuzey ve doğu bölgelerine yönelik beklenen yoğun yağışlar sebebiyle 11 il için meteoroloji tarafından “sarı” kodlu uyarı yayımlandı. Halkın önlem alması gerektiği belirtilen uyarı, su baskınları ve olası taşkınlar gibi risklere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Meteoroloji’den “sarı” uyarı: 11 il için kuvvetli yağışa dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre kuzeydoğu kesimlerde Ardahan, Erzurum, Gümüşhane, Bayburt çevreleri ile Erzincan’ın doğu, Kars’ın kuzey ve Artvin’in iç kesimleri, Kastamonu’nun doğu, Çorum’un kuzey, Sinop’un iç ve Samsun’un batı kesimlerinde yerel kuvvetli yağış bekleniyor.

Yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli yağış beklenen Artvin, Çorum, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Samsun, Sinop, Bayburt ve Ardahan için “sarı” kodlu uyarıda bulunuldu.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Ata Emre cinayetinde adı geçen kadın ilk kez konuştu: 12 senedir bu aileyle mücadele ediyorum

thabergrubu@gmail.com

Türkiye’nin savunma sanayi atılımı Yunan basının gündeminde

thabergrubu@gmail.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ekonomi mesajı: Fiyat balonu sönüyor

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku