Eylül serinliği kapıda: Batıya yağışlı hava geliyor

Türkiye genelinde sıcaklıklar 3 ila 5 derece yüksek seyredecek. Batı bölgelerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

Eylül serinliği kapıda: Batıya yağışlı hava geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son verilere göre, Türkiye’nin batı kesimlerine yağışlı hava geliyor, ancak sıcaklıklar yüksek seyretmeye devam ediyor. Ülkenin pek çok yerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde olacak. Batı bölgelerinde ise sıcaklıklar düşüyor. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

hava durumu

İSTANBUL VE İZMİR YAĞMURA HAZIRLANIYOR

İstanbul’da bugün hava parçalı bulutlu ve sıcaklık 30 derece olacak. Ancak çarşamba günü yağmurlu bir hava bekleniyor. İzmir’de ise bulutlanma artarken, gece saatlerinde kuvvetli sağanak yağmur başlayacak. Ankara’da ise hava açık hava hakim. Sıcaklık öğle 33, gece 18 derece. Bursa ise 30 derece ile güneşli bir gün geçirecek.

MARMARA VE EGE’DE SAĞANAK YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK

Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de salı akşamından itibaren yağmur başlayacak. Çarşamba günü bu yağışlar tüm bölgeyi kapsayacak. Edirne 31, Kocaeli 32, Balıkesir ise 33 derece olacak. Ege bölgesinde Manisa ve Aydın’da başlayacak yağış, çarşamba günü tüm bölgeye yayılacak. Muğla’da sıcaklık 35 dereceye ulaşırken, Denizli’de 36 derece olacak.

hava durumu

İÇ ANADOLU SICAK VE AÇIK

İç Anadolu’da hava sıcaklıkları yüksek seyretmeye devam edecek. Eskişehir’de 33, Kayseri ve Sivas’ta ise 34 derece sıcaklık bekleniyor. Geceleri Kayseri ve Sivas’ta sıcaklık 13-14 dereceye kadar düşecek.

AKDENİZ’DE NEM ARTIYOR

Akdeniz bölgesinde lodosla birlikte nemli ve bunaltıcı bir hava bekleniyor. Adana’da hissedilen sıcaklık 40 dereceye ulaşacak. Mersin’de sıcaklık 38, Hatay’da ise 36 derece olacak. Kısa süreli yerel yağışlar da görülebilir.

DOĞU ANADOLU YEREL YAĞIŞLAR VAR

Doğu Anadolu’da Erzurum, Kars ve Van çevresinde yerel yağışlar etkisini sürdürüyor. Erzurum’da sıcaklık 27 derece, Malatya’da ise 35 derece olacak. Güneydoğu Anadolu’da Gaziantep çevresinde hafif yağmur geçişleri bekleniyor.

KARADENİZ BÖLGESİ YAĞMURA HAZIRLANIYOR

Karadeniz’de sıcaklıklar artmaya devam edecek. Bolu ve Samsun’da sıcaklık 33, Tokat’ta 37 derece olacak. Çarşamba günü ise Batı Karadeniz’de sağanak yağışların başlaması bekleniyor.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimin eli kimin cebinde belli değil

DMM’den vatandaşlara öğreticilik belgesi uyarısı!

thabergrubu@gmail.com

İsrail duyuru yapmadan Refah’a saldırı başlattı

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku