M Çiçeği aşısı “MVA-BN” DSÖ’den onay aldı

DSÖ, Maymun Çiçeği (mpox) virüsüne karşı geliştirilen “MVA-BN” aşısına onay verdi. Aşı, özellikle yüksek risk gruplarına yönelik kullanılacak.

M Çiçeği aşısı “MVA-BN” DSÖ’den onay aldı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Maymun Çiçeği (mpox) virüsüne karşı geliştirilen ve Bavarian Nordic tarafından üretilen “MVA-BN” aşısının ön yeterlilik onayını aldığını duyurdu. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bu adımın, virüse karşı küresel mücadelede önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

mpox

YETİŞKİNLER İÇİN AŞI TAKVİMİ

DSÖ, aşının 18 yaş üstü bireylerde 4 hafta arayla 2 doz olarak uygulanabileceğini bildirdi.

MVA-BN’nin şu anda 18 yaşın altındakiler için lisanslı olmadığı vurgulanan açıklamada ayrıca, aşının bebekler, çocuklar, ergenler ve hamileler gibi belirli gruplarda “endikasyon dışı” kullanılabileceği belirtildi.

maymun cicegi virusu

VİRÜS NASIL BULAŞIYOR?

Mpox virüsü, fareler ve sincaplar gibi hayvanlardan ya da enfekte bireylerden bulaşıyor. Vücut sıvıları ve döküntülerle temas bulaşın en önemli nedenleri arasında. İlk belirtiler 5 ila 21 gün arasında ortaya çıkabiliyor ve ciltte döküntülerle kendini gösteriyor.

 M çiçeği virüsü (mpox), 14 Ağustos’ta DSÖ tarafından “uluslararası öneme sahip halk sağlığı acil durumu” olarak ilan edilmişti.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Bakan Yerlikaya: Ambulansın önünü kesenlere işlem yapıldı

BBC rakamlara dikkat çekti! İstanbul, Londra ve Dubai’yi geride bıraktı

thabergrubu@gmail.com

MHP’li Özdemir: Bu seçim Pınarbaşı için bir hesaplaşma değildir

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku