Narin cinayetinde düğüm çözülüyor! Salim Güran ve işçisinin konuşması ortaya çıktı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 19 gün boyunca kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni bulundu. Olayın ardından tutuklanan amcası Salim Güran ve işçisi R.A. arasındaki görüşme soruşturma dosyasına eklendi. R.A, yapılan sorgulamada “Ben böyle bir şey hatırlamıyorum” cevabını verdi.

Narin cinayetinde düğüm çözülüyor! Salim Güran ve işçisinin konuşması ortaya çıktı

Narin Güran soruşturmasında tutuklanan amca Fuat Güran’ın eşi gözaltına alındı

Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında, çuval içinde, üzeri taş ve çalılıklarla örtülü halde cesedi bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün adli kontrolle serbest bırakılan sanık Salim Güran’ın işçisi R.A. ile yaptığı görüşme, soruşturma dosyasına eklendi.

‘TAMAM, DAHA ÖLMEMİŞ’

Telefonda yapılan incelemelerde Salim Güran ile R.A. arasında Kürtçe gerçekleşen bir görüşme, uzman ekip tarafından çözümlendi. İfadesinde, 21 Ağustos’ta 08.33, 15.52, 18.37, 18.51, 18.52 ve 18.54 saatlerinde Salim Güran ile yaptığı telefon görüşmelerinin içeriği sorulan R.A., bu görüşmeleri hatırlamadığını belirtti.

Cep telefonları üzerinde yapılan incelemelerde, Salim Güran’ın, “O sondaki köşede bir şey düşmüş ha, sana ait bir şey, sondaki yamaçta. Yamacın köşesi taş” demesi üzerine R.A.’nın “eee” şeklinde cevap verdiği, Salim Güran’ın ise “Biri yerde” dediği, R.A.’nın buna karşılık olarak “Tamam, henüz bende değil, tamam daha ölmemiş” şeklinde yanıt verdiği ortaya çıktı. Bu görüşmeye ilişkin sorulan soruya R.A., “Valla ben böyle bir şey hatırlamıyorum” cevabını verdi.

Narin soruşturmasında tutuklananlar olay gününü anlattı

‘PAMUK KURTLANMASI OLAYI, OLAY GÜNÜ GERÇEKLEŞMEMİŞTİ’

R.A.’ya ayrıca, “Salim’in yanınızdan hiç ayrılmadığını beyan etmenize rağmen, Salim’in ifadesinde Mehmet Şerif Güran’ın tarlasına gittiğini ve pamuk tarlasındaki kurtlanma sorununu Mehmet Şerif Güran ile görüştüğünü söylediği, bu beyanınızla çeliştiği” sorulduğunda, R.A., “Hatırladığım kadarıyla pamuk kurtlanması olayı, olay günü gerçekleşmemişti” yanıtını verdi.

R.A., diğer tutuklu sanık Nevzat Bahtiyar’ı tanıyıp tanımadığı sorusuna ise, “Ben o köyde sadece muhtarı tanırım. Başka kimseyi tanımam” cevabını verdi.

İlgili Mesajlar

Harris’ten “Netanyahu yakın bir dost mudur?” sorusuna çarpıcı cevap

MSB: Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde çok sayıda silah ele geçirildi

thabergrubu@gmail.com

Bolu Dağı Tüneli’nde yoğunluk! 46 bin araç geçiş yaptı

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku