Hükümet kredi kartı borçları için harekete geçti

Kredi kartı borçları için yapılandırma hazırlıkları başladı. Borcunu ödemekte zorlananlara rahat nefes aldıracak düzenlemenin detayları ortaya çıkıyor.

Hükümet kredi kartı borçları için harekete geçti

Kredi kartı borcunu ödemekte zorlananlar için sevindirici bir gelişme yaşandı. Hükümet, kart borçları için yeni bir yapılandırma düzenlemesi üzerinde çalışıyor. Bu düzenleme, ödeme güçlüğü çeken vatandaşların borçlarını daha rahat bir şekilde ödemesine olanak sağlayacak.

Kredi kartı borcu yapılandırma-2024

ÖDEME KOLAYLIĞI AMAÇLANIYOR

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, yapılandırma, özellikle yasal takibe düşen kredi kartı borçlularını hedefliyor. Çalışmalar kapsamında, borç miktarı, ödeme durumu ve gecikme süreleri dikkate alınacak. Bu sayede borçlarını ödemeye istekli olan ancak gelir dengesi bozulmuş kişilere destek sağlanacak.

Kredi kartı borcu yapılandırma-2024

BANKA BORÇLARI YÜKSELİŞTE

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre, 13 Eylül 2024 itibarıyla takibe düşen kredi kartı borcu 43 milyar TL’yi buldu. Bu miktar, yılbaşından itibaren yüzde 182, son bir yılda ise yüzde 265 oranında arttı.

Kredi kartı borcu yapılandırma-2024

FİNANSMAN MALİYETLERİ ARTTI

Merkez Bankası’nın faiz artışlarıyla birlikte kredi kartı faiz oranlarının yükselmesi, vatandaşların finansman maliyetlerini artırdı. Bankaların bu süreçte borç yapılandırma yolunu açması, takipteki borçlular için önemli bir fırsat olabilir.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

MSB: Hudut Karakoluna 3 PKK’lı terörist teslim oldu

thabergrubu@gmail.com

Marmara Denizi’nde tehlikeli durum: Çevresel felaket kapıda durum kritik!

thabergrubu@gmail.com

ABB Başkan Adayı Altınok MHP İlçe Başkanlığı’nda konuştu: Tarımın başkenti Ankara olacak

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku