Milli Eğitim Bakanlığı, okullara 30 bin temizlik personeli alacak

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda yaşanan temizlik sorununa çözüm olarak 30 bin yeni temizlik personeli alacağını duyurdu. Alım, önümüzdeki hafta tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullara 30 bin temizlik personeli alacak

Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte okullarda yaşanan temizlik sorununa çözüm arayışında olan Milli Eğitim Bakanlığı, bünyesine 30 bin ilave temizlik personeli alacağını açıkladı. Temizlik personeli eksikliğine yönelik alınacak bu adım, özellikle taşeronların kadroya geçmesi sonrası ortaya çıkan sorunların çözümü için atıldı.

BAKAN TEKİN’DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, temizlik konusuyla ilgili yaptığı açıklamada, 45 bine yakın okulda kadrolu temizlik elemanı bulunduğunu, ancak taşeronların kadroya geçmesinden sonra bazı okullarda sıkıntılar yaşandığını belirtti. Tekin, “120 bin kişilik istihdam alanı açıldı, ancak bunun yalnızca yüzde 25’i doldurulabildi,” diyerek personel açığının nedenine dikkat çekti.

30 BİN YENİ PERSONEL ALIMI BAŞLIYOR

Bakan Tekin, gelecek hafta itibarıyla Çalışma Bakanlığı’nın onayıyla 30 bin ilave temizlik personeli alacaklarını ve bu sorunları hızla çözeceklerini belirtti. Tekin, okulların temizlik ihtiyacının en kısa sürede giderileceğini vurguladı.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

Türk Kızılayı, Kerkük kentindeki ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı

thabergrubu@gmail.com

Türk savunma sanayisi şirketlerinden Azerbaycan hamlesi: Anlaşmalar imzalandı

thabergrubu@gmail.com

Şeriat paylaşımı olay olmuştu! Avukat Feyza Altun’a hapis cezası

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku