Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verildi

Münevver Karabulut cinayeti zanlısı Cem Garipoğlu’nun mezarı, şüpheleri gidermek için açılacak. Savcılık, DNA testi yapılması amacıyla fethi kabir kararı verdi.

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verildi

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Münevver Karabulut cinayetinin faili Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması yönünde karar aldı. Bu karar, Garipoğlu’nun ölümüyle ilgili kamuoyundaki şüpheleri ortadan kaldırmak amacıyla verildi.

DNA TESTİ İÇİN MEZAR AÇILACAK

Savcılık, Garipoğlu’nun mezarından DNA örnekleri alınarak, ölümüne dair şüphelerin aydınlatılmasını sağlayacak. Karar, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na işlemlerin Karacabey Mezarlığı’nda yapılması için talimat verildi.

KARABULUT AİLESİNİN UZUN SÜREDİR TALEBİ VARDI

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 15 yıldır davayı takip ettiklerini ve müvekkil Süreyya Karabulut’un talebiyle bu sürecin başlatıldığını belirtti. Epözdemir, fethi kabir kararının kamu vicdanını rahatlatacağını vurguladı.

TOPLUMSAL FARKINDALIK İÇİN ÖNEMLİ BİR DAVA

Epözdemir, Münevver Karabulut cinayetinin Türkiye’de kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda toplumsal farkındalık oluşturduğunu ifade ederek, alınan bu kararın hukuki mücadelelerinin önemli bir adımı olduğunu belirtti.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

Borsa gün sonunda artışla kapanış yaptı

thabergrubu@gmail.com

Çanakkale, Nevşehir ve Ağrı’da AK Parti İl Başkanları değişti

thabergrubu@gmail.com

Bakan Kurum tarih verdi! En az 200 bin konut teslim edilecek

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku