Galatasaray kazandı: UEFA Ülke puanı güncellendi

Galatasaray’ın, UEFA Avrupa Ligi’nde PAOK’u 3-1 mağlup etmesinin ardından ülke puanı sıralaması da değişti. Türkiye, geçtiğimiz sezon takımlarımızın aldığı üst üste başarılı sonuçların ardından puan sıralamasında 9. basamağa kadar yükselmişti.

Galatasaray kazandı: UEFA Ülke puanı güncellendi

Galatasaray’ın PAOK galibiyetinin ardından gözler UEFA ülke puanı sıralamasına çevrildi. Galatasaray’ın galibiyetinin ardından puan sıralaması güncellendi. Ülke puanı sıralamasında zirve İngiltere’nin olurken İtalya, İspanya, Almanya, Fransa, Hollanda gibi takımlar takibini sürdürüyor. Türkiye’nin ülke puanı sıralamasındaki en önemli rakibi Çekya 4 takımla yoluna devam ediyor.

UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASI SON DURUM

Sarı-kırmızılılar, PAOK’u Rahman, Yunus Akgün ve İcardi’nin golleriyle 3-1 mağlup etti. Bu galibiyetin ardından Türkiye, UEFA Ülke puanı sıralamasında topladığı 36.500 puanla 10. sırada yer aldı. Temsilcilerimiz Avrupa’da 2024-25 sezonunda 2.900 puan topladı. Türkiye’nin sıralamadaki en yakın rakibi Çekya ise bu sezon 6.100 puan topladı. Çekya 39.650 puanla 9. sırada yer alıyor.

 

KAYNAK: CNN Türk

 

İlgili Mesajlar

EKK: Enflasyonda belirgin bir gerileme bekliyoruz

thabergrubu@gmail.com

İstanbul’da bu yollar yarın trafiğe kapatılacak

thabergrubu@gmail.com

MHP’li İzzet Ulvi Yönter’den İstanbul mesajı: Zillet kaybedecek, cumhur kazanacak

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku